WhatsApp'ta gelen dosya ayarları

Sponsorlu Bağlantılar

WhatsApp'ta gelen dosya ayarları zaman zaman gereklidir. Şayet bu ayarlamalar yapılmazsa ve kotalı internet kullanıyorsanız, tarife aşımında ekstra ücret ödemeniz gerekiyorsa sorun yaşayabilirsiniz. Fakat internetiniz sınırsızsa bu dosyaları otomatik almayı (indirmeyi) seçebilirsiniz. Şimdi bu ayarlamaların yapıldığı bölüme gidelim.

Android telefonlarda menü tuşu/ayarlar/sohbet ayarları yolunu izleyerek "medyayı otomatik indir" seçeneğine dokunun. Buradan internet kullanımınızın türüne göre seçenekler yapınız. Mesela modeme bağlanarak internet kullanıyorsanız "wi-fi'ye bağlıyken" seçeneğine tıklayıp görüntü, ses, video tiklerinde değiliklikler yapabilirsiniz. Bu tikleri kaldırırsanız wi-fi'ye bağlı olduğunuzda size bu dosyalar otomatik olarak gelmeyecektir.



Eğer mobil internet kullanıyorsanız whatsapp sizi düşünerek ses, video tiklerini kaldırmış. Bunlar daha fazla MB tüketimine neden olduğundan işaretleyip işaretlememek takdirinize bırakılmış. Eğer tarife sıkıntınız yok ve arkadaşlarınız tarafından size gönderilen dosyalardan yana sıkıntınız yoksa hepsini işaretleyebilirsiniz. İşaretlemelerden sonra tamam dediğinizde gelen dosya ayarlamalarını yapmış olursunuz.

Sponsorlu Bağlantılar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

"Yorum Gönderme" yazısına tıkladığınızda, aşağıda yorum yazma kutucuğu belirecektir. Yorumunuzu yazdıktan sonra bir kez "yayınla" butonuna tıklamanız yeterlidir. Yorumunuz denetimden geçtikten sonra yayımlanır. Lütfen nezaket kurallarına özen gösterelim.

Yandex.Metrica