Ekran görüntüsü (screenshot) nasıl alınır? Caps nasıl yapılır?

Sponsorlu Bağlantılar

Son yıllarda ekran görüntülerinden capslere kadar nice görsel görmüşsünüzdür. Peki ekran görüntülerinin, capslerin nasıl alındığını merak ediyor musunuz? Capture yani yakalama (görüntü yakalama) anlamından türeyen caps, ekran görüntüsünün alımıyla birlikte ekran görüntüsü üzerinde değişiklik de yapmanıza olanak sağlar.

Ekran görüntüsü almak, caps alıp düzenlemek, yazılamalar yapmak için bir programa ihtiyacınız vardır. Bu programların en basitini windowslarda hazır olarak bulabilirsiniz, paint programı. Paint programı ekran görüntüsü üzerinde oynamamızı sağlayacak.

Öncelikle ekran görüntüsü nasıl alınır onu anlatalım. Görüntü almak istediğiniz ekrana gidin ve bilgisayarınızın print screen tuşuna basın. Bu bazı bilgisayarlarda prt scr şeklinde geçebildiği gibi yurtdışından gelen kimi bilgisayarlarda druck s-abf şeklinde de olabilir. Print screen tuşuna bastığınızda tıpkı bir yazıyı kopyalamış gibi olursunuz. Şimdi sıra aldığınız ekran görüntüsünü bir yere yapıştırmaya geldi. Paint programını açıyoruz ve crtl tuşuna basılıp tutup V harfine basıyoruz (ctrl+V). Eğer ekran görüntüsünü alamadıysanız tekrar ekran görüntüsü alacağınız ekrana gidin ve klavyenizde varsa "Fn" tuşuna basılı tutun ve print screen tuşuna basın. Tekrar paint programına girin ve crtl (Almanca klavyelerde strg) ile birlikte V'ye basın. Ekran görüntüsünü aldığınızı göreceksiniz. Şimdi sıra düzenlemede. Aldığınız ekran görüntüsünü kesip biçebilir ve yazı ekleyebilirsiniz. İnternette caps alma şeklinde dolaşan ve resimlere eğlenceli yazılar yazma uğraşı olan yazı ekleme konusu için buraya bakabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

"Yorum Gönderme" yazısına tıkladığınızda, aşağıda yorum yazma kutucuğu belirecektir. Yorumunuzu yazdıktan sonra bir kez "yayınla" butonuna tıklamanız yeterlidir. Yorumunuz denetimden geçtikten sonra yayımlanır. Lütfen nezaket kurallarına özen gösterelim.

Yandex.Metrica