Resimlere nasıl yazı yazılır?

Sponsorlu Bağlantılar

Resimlerinize çeşitli resim düzenleme programlarıyla yazı ekleyebilirsiniz. İnternette son zamanlarda resimlere güldürücü yazı yazma işlemine caps deniyor fakat caps aslında ekran görüntüsünün alınması anlamına gelir. Ekran görüntüsü aldığınız ya da hiç oynanmamış bir resim dosyasının üzerine yazılar ekleyebilirsiniz. Bunun nasıl olacağını en basit resim programı paintle anlatalım. Bir resmi paintten açarak ya da resme sağ tıklayıp düzenle/paint diyerek painte gönderebilirsinz. 

Paint programında belirli alanları kesip biçmemize yarayacak alan ekrandaki gibidir." A "  seçeneği ise yazı yazmaya yarar. Ekranı daraltmak ise köşedeki noktaların mouse ile tutulup çekilmesiyle sağlanır.




Şimdi aşağıda basit bir örnek gösterelim. Açık bir renk resmimiz var ve onun altına kırmızı bir alan ekleyip yazı ekleyeceğiz. Kesme işaretine tıklıyoruz ve aşağıda kırmızı alan olmasını istediğimiz alanı kesiyoruz komple. Kestikten sonra delete tuşuna basıyoruz. Mürekkep simgesine tıklıyoruz ve sonra aşağıda kırmızı rengi seçiyoruz. Kestiğimiz beyaz alana tıklıyoruz ve mürekkep renkle doldur işlemini yaparak alanın kırmızı olmasını sağlıyor. 

Şimdi "A" simgesine tıklayıp yazı ekliyoruz. Yazı yazmaya başladığımızda aşağıdan beyaz rengi seçiyoruz. Yazı yazdığımız alan beyaz olmasın diye ekrandaki gibi "yazı olunca bunu seçin" şeklinde gösterilen yeri seçin. Böylelikle kırmızı alanın bozulmadığını görürsünüz. Yazıları büyütmek ve şekil vermek içinse fonts kısmında ayarlamalar yapabilirsiniz.



Biz en basit programla anlatım yaptık, siz daha kapsamlı bir resim düzenleme programıyla resimlerinize yazılar, efektler ekleyebilirsiniz.

İşleminiz bittikten sonra dosya/kaydet ya da farklı kaydet diyerek dosyanızı jpeg, png vs. formatlarında kaydedebilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

"Yorum Gönderme" yazısına tıkladığınızda, aşağıda yorum yazma kutucuğu belirecektir. Yorumunuzu yazdıktan sonra bir kez "yayınla" butonuna tıklamanız yeterlidir. Yorumunuz denetimden geçtikten sonra yayımlanır. Lütfen nezaket kurallarına özen gösterelim.

Yandex.Metrica