Tren sefer ve ücret sorgulama

Sponsorlu Bağlantılar

Bugün tcdd sistemini kullanarak nasıl tren ve tren ücreti sorgulayabileceğimizi anlatacağız. Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları sitesi olan Tcdd'nin online bilet satış ve rezervasyon bölümü tam da bu işe yarıyor. Sisteme buradan (https://www.tcdd.gov.tr/) girebilirsiniz. Zamanla sitede güncelleme olduğunda link değişirse eğer Tcdd sitesinden online bilet satış ve rezervasyon bölümüne girebilirsiniz. Giriş yaptığınızda karşınıza nereden nereye alanı çıkacak. Buraya yolculuğa nereden başladığınızı ve nereye gitmek istediğinizi yazın. Sadece gidiş planıyorsanız tek yön, dönüş de düşünüyorsanız gidiş-dönüş seçeneğini işaretleyin. Yolcu sayısını da belirledikten sonra devam diyerek gitmek istediğiniz yere giden trenleri görebileceksiniz.

Tren seçenekleri ekranda görüntülendikten sonra trenlerin yanındaki yeşil onay simgesinin üzerinde durup trende boş yer olup olmadığını öğrenebilirsiniz. Eğer tren sizin için uygunsa sağda seç diyip aşağıdan devam diyin.



Sonraki ekranda ise cinsiyetinizi seçip koltuk simgeli yerlerden seçim yapın. Eğer öğrenciyseniz tarife bölümünden "genç"i seçin. Öğrenciler (genç tarife) için indirim %20'dir. Ekranda gördüğünüz gibi 25 TL olan bilet öğrenci yani genç seçimi yapıldıktan sonra 19.25 TL oldu. Koltuk seçimi yapmadan indirimli ücret görüntülenmez.



Bu noktadan sonra ister internetten bilet alabilir, ister yer ayırabilir, isterseniz sistemden herhangi bir işlem yapmadan çıkabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

"Yorum Gönderme" yazısına tıkladığınızda, aşağıda yorum yazma kutucuğu belirecektir. Yorumunuzu yazdıktan sonra bir kez "yayınla" butonuna tıklamanız yeterlidir. Yorumunuz denetimden geçtikten sonra yayımlanır. Lütfen nezaket kurallarına özen gösterelim.

Yandex.Metrica