İnternetim yok ne yapabilirim

Sponsorlu Bağlantılar

Bilgisayardan ya da cihazdan internete girmediğiniz vakit ilk yapacağınız iş internetiniz olup olmadığını sorgulamaktır. Eğer internete girdiğinizde bu web sayfası bulunamıyor, kullanılamıyor, bağlanılamıyor gibi hatalar görürseniz internet bağlantınızda bir problem oluşmuş olabilir. Bunun için öncelikle modeme bakılmalı. Modemin sarı ışığı yanıp sönüyorsa ve yeşil internet ışığı sönükse sorun internet bağlantısından ya da kabloların kopmasındandır. Modemin arızalandığının da düşünüleceği bu problemi saptamak için önce kabloları sonra modemi kontrol etmek gerekir. Modem kapatıp açtıktan sonra sorun devam ediyorsa internet servis sağlayıcı aranıp durum sorgulaması yapılabilir.

Şayet modeminizin ışıkları tam yanıyorsa bu durumda dns ayarlarınızı kontrol etmelisiniz. Eğer çalışmayan dns kullanıyorsanız internete bağlanamazsınız. Dns ayarlarına girip dnsleri otomatik olarak ayarlayıp tekrar internete girmeye çalışın. Yine bağlanamazsanız modem arayüzüne girip internet testi yapın. Çoğu modemde internet testi yapılabilmekte ve internetin olup olmadığı anlaşılabilmektedir.

Eğer modem arayüzüne girdiğinizde test sonucunda internetinizin çalıştığı bilgisini alırsanız muhtemelen sorun dns ayarlarında ya da proxy ayarlarındadır. Yine bağlanamazsanız başka bir cihazdan kontrol edin bağlantınızı. Başka bir cihazdan bağlantı sağlarsanız bilgisayarınızı kapatıp açmayı deneyin. Sorunun kökenine inene dek her türlü ihtimali gözden geçirin.

Sponsorlu Bağlantılar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

"Yorum Gönderme" yazısına tıkladığınızda, aşağıda yorum yazma kutucuğu belirecektir. Yorumunuzu yazdıktan sonra bir kez "yayınla" butonuna tıklamanız yeterlidir. Yorumunuz denetimden geçtikten sonra yayımlanır. Lütfen nezaket kurallarına özen gösterelim.

Yandex.Metrica