E-nabız ile hastane - aile hekimi randevusu nasıl alınır?

Sponsorlu Bağlantılar

Kendi içinde Mhrs sistemini barındıran e-Nabız sitesinden ve uygulamasından nasıl hastane randevusu alınacağını anlatacağız. Aşağıdaki görseller günceldir. Fakat bazen uygulama ve site görünümü arasında ufak farklılıklar olabilmektedir. Bu gibi durumlarda görsel farklı olsa bile menülerin ismi aynıdır genelde. Sistemler, uygulamalar sürekli güncellendiğinden bu tür farklılıklar olabilmektedir. Şimdi adım adım e-nabız randevu alma nasıl oluyor öğrenelim:

Öncelikle e-Nabız sitesine (https://enabiz.gov.tr/) ya da uygulamasına giriş yapınız. Açılan ekrandan tc kimlik numaranızı ve e-nabız şifrenizi girin. E-nabız şifrenizi bilmiyorsanız e-devlet ile giriş seçeneğiyle devam edebilirsiniz. 



Yukarıdaki görselde ok işaretiyle işaretlenmiş takvim simgesi randevu işlemlerini yütüreceğiniz simgedir. Randevu simgesine tıkladığınızda sağda Randevu Takvimi çıkacaktır. Randevu Takviminde "randevu al" yazısına tıklayın. Sizin için görselde turuncu dikdörtgen içerisine aldık.


Randevu al dedikten sonra "randevu alınacak kişi" şeklinde bir kutucuk belirecek. Kendinize alıyorsanız eğer isminizin karşısında yer alan randevu al/iptal et yazısına tıklayın. 



Bu noktadan sonra mhrs sistemine bağlanacaksınız. Aile hekimi ya da hastaneden randevu al seçeneklerinden size uyanı seçiniz.


Biz hastane seçeneğinden ilerleyelim. 


Genel arama diyerek, sonraki bölümde ise muayene diyerek randevu arama bölümüne ulaşırız. Randevu arama kısmında il, ilçe, hastane, klinik (dahiliye, cildiye vs.) gibi bilgiler doldurulduktan sonra randevu ara diyoruz. 



Müsait muayene randevusu seçenekleri çıkacak karşımıza, uygun olanı seçiyoruz.


Seçtiğimiz doktorun muayene için müsait saatlerini görüntülüyoruz. Bunlardan seçilebilir olanlar müsait randevulardır. Saatlerin üzerine tıklayarak dakika bilgilerine de ulaşabilirsiniz. 10:20, 10:30 gibi.



Saat seçimi yaptıktan sonra onay ekranı görüntülenecektir.



Randevu bilgilerini, hastaneyi, doktoru, bölümü, ek bina bilgisini vs. her şeyi iyice kontrol ettikten sonra "randevuyu onayla" diyerek e-nabız hastane randevusu alma işlemini tamamlamış olursunuz. Yanlışlıkla aldığınız ya da gitmeyeceğiniz randevuları iptal edebilirsiniz. Detaylı bilgiye e-nabız randevu iptal etme konusunda ulaşabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

"Yorum Gönderme" yazısına tıkladığınızda, aşağıda yorum yazma kutucuğu belirecektir. Yorumunuzu yazdıktan sonra bir kez "yayınla" butonuna tıklamanız yeterlidir. Yorumunuz denetimden geçtikten sonra yayımlanır. Lütfen nezaket kurallarına özen gösterelim.

Yandex.Metrica