Kan grubu nasıl öğrenilir?

Sponsorlu Bağlantılar

Hangi kan grubuna sahipsiniz? A Rh pozitif? B rh (-) ya da? Eğer ehliyetiniz varsa, bu bilgiye zaten sahipsinizdir. Ama eğer ehliyetiniz yok ve bu bilgiyi talep edecek hiçbir mercii ile işiniz olmadıysa, kaç yaşında olursanız olun henüz bu bilgiye ulaşmamış olabilirsiniz.

Peki kan grubu ne işimize yarar? Yaralanma durumunda kan kaybımız varsa mesela, bu durumda kan grubumuzun yazılı olduğu bir kart benzeri bir şey varsa, bu bilgi fazlasıyla işimize yarayabilir, hatta hayat kurtarabilir. Bunun dışında, kimi işyerleri kan grubunu istemektedir işçiden. Bu durumda yapacağınız şey herhangi bir hastaneye müracaat etmek ve ücretli bir şekilde kanınızı verip kan grubu sonucunuzu öğrenmektir. Diğer yöntem ise, sigortanız varsa şayet, sağlık ocaklarına başvurarak ücretsiz bir şekilde kan vermek ve kan grubu sonucunuzu öğrenmektir. Kısacası, hastaneler ve sağlık ocakları kan grubunuzu öğrenmeniz için başvurmanız gereken yerlerdir.

Sponsorlu Bağlantılar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

"Yorum Gönderme" yazısına tıkladığınızda, aşağıda yorum yazma kutucuğu belirecektir. Yorumunuzu yazdıktan sonra bir kez "yayınla" butonuna tıklamanız yeterlidir. Yorumunuz denetimden geçtikten sonra yayımlanır. Lütfen nezaket kurallarına özen gösterelim.

Yandex.Metrica