Tahlil sonuçları öğrenme (e-Nabız)

Sponsorlu Bağlantılar

Geçtiğimiz yıl hizmete giren e-Nabız sayesinde, birçok sağlık bilgimize ulaşabilmekte ve dilersek internetten hastane randevusu alabilmekteyiz. Kişiler bilgilerimizi de ekleyebileceğimiz e-Nabız sisteminde, ayrıca hastanelerde yapmış olduğumuz tahlillere, laboratuvar kayıtlarına erişebilmekteyiz. Eğer siz de yakın zamanda tahlil yaptırdınız ve sonuçlarını merak ediyorsanız, öncelikle e-Nabız girişi yapmalısınız. Ardından sol menülerden "Tahlillerim" seçerek tahlil sonuçlarınıza ulaşabilirsiniz. Eğer tahlilleriniz yakın tarihte değilse, tarih aralığından geçmiş tarihleri seçerek sonuçları filtreleyebilir, geçmiş tahlillerinize ulaşabilirsiniz. Dilerseniz tahlillerinizi Tarih-İşlem adı-sonuç bölümünün hemen yanında bulunan PDF seçeneğiyle indirebilir ve yine isteğiniz doğrultusunda yazıcıdan çıkartabilirsiniz.

Peki tahlillerinizden ne anlamalısınız? Tabii ki önceliğiniz uzman bir doktorla görüşmek; fakat genel hatlarıyla tahlillerinizin yüzeysel anlamlarına ulaşabilirsiniz bu ekrandan. Sonuç kısmında yazan değerler, laboratuvar tetkikleriniz sonucunda saptanmış değerinizi ifade eder. Referans değeri ise, sağlıklı bir insanda beklenen değerleri ifade eder ve değerleriniz referans değerinin altında ya da üstündeyse, söz konusu değerinizin incelemeye değer olduğu anlaşılır bundan. Mesela diyelim ki, tiroid hormonunu ilgilendiren TSH değeriniz 6 uIU/mL çıktı. Gitmiş olduğunuz hastaneye göre ise referans aralığı 0.35 - 4.94 olsun. Bu durumda, Tsh değerinizin normal olmadığı düşünülecek ve buna göre muayene/tedavi olacaksınız. Geçmiş olsun.

Sponsorlu Bağlantılar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

"Yorum Gönderme" yazısına tıkladığınızda, aşağıda yorum yazma kutucuğu belirecektir. Yorumunuzu yazdıktan sonra bir kez "yayınla" butonuna tıklamanız yeterlidir. Yorumunuz denetimden geçtikten sonra yayımlanır. Lütfen nezaket kurallarına özen gösterelim.

Yandex.Metrica