Aöf öğrencilerinin askerlik tecil durumu

Sponsorlu Bağlantılar

Bildiğiniz gibi zaman zaman askerlik kanununda değişiklikler olmaktadır. Bundan birkaç sene önce AÖF öğrencileri iki yıl üst üste aynı sınıfta kaldıklarında, tecil işlemleri sona eriyor ve kaçak duruma düşüyorlardı. Ama artık durum böyle değil ve Açıköğretim Fakültesi öğrencileri öğrencilikleri müddetince askerlikten muaf sayılmaktalar. Yani kişi, 7 yıldır AÖF öğrencisiyse bile, kaydını sürdürdüğü sürece askerlikten muaf olabilir. Burada iki şart aranmaktaadır:
1-) Her yıl kayıt yeniletme, yani öğrenim harcını yatırmak.
2-) 30 yaşından gün almamak.

Yani, tecilinizi 30 yaşınıza kadar (29 yaşın sonu) sürdürebiliyorsunuz. 30 yaşından sonra da tecilinizi sürdürmeniz için yüksek lisans ya da doktora yapma imkanınız da vardır ki, bunun da sınırı 35 yaştır.

Burada dikkat edilecek diğer bir husus ise, kişi erteleme işlemleri yapacaksa, Açıköğretim fakültesi kaydını oluşturdukdan sonra askerlik şubesine bizzat belge göndermek olacaktır. Bazı durumlarda, üniversiteler askerlik şubelerine belgeleri yetiştiremeyebiliyorlar. Bu böyle olsun ya da olmasın, her halükarda sizin bizzat bu işlemi takip etmeniz yararınıza olacaktır. Aksi bir durumda aöf bürolarına çatmanız da durumu değiştirmeyecektir çünkü. İlk aöf kaydınız oluştuktan ve tecil işleminiz başladıktan sonra, e devlet şifresiyle askerlik durum sorgulama sistemine girdiğinizde, 29 yaşın sonuna kadar - öğrenciliğiniz devam ettiği sürece - askerlikten muaf olduğunuzu bildirir ibareyi göreceksiniz. Buradaki püf noktası, öğrenciliğinizin aktif bir şekilde devam ediyor olması, yani harçlarınızın yatırılıyor olmasıdır. Askerlik tecil durum belgesi sorgulama ile ilgili konuya buradan ulaşabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

"Yorum Gönderme" yazısına tıkladığınızda, aşağıda yorum yazma kutucuğu belirecektir. Yorumunuzu yazdıktan sonra bir kez "yayınla" butonuna tıklamanız yeterlidir. Yorumunuz denetimden geçtikten sonra yayımlanır. Lütfen nezaket kurallarına özen gösterelim.

Yandex.Metrica