İstanbul'da toplu ulaşım (otobüs, metro vs) ne zamana kadar ücretsiz?

Sponsorlu Bağlantılar

15 Temmuz 2016 darbe girişiminden beri ücretsiz olan otobüslerin, vapurların, metroların ne zamana kadar ücretsiz olacağı merak ediliyor. Öncelikle ilk üç gün ücretsiz olduğu açıklanmıştır toplu ulaşımın; fakat sonrasında bu süre uzatıldı. Böylelikle bu süre 2 haftayı aştı. İstanbul, toplu taşımanın ücretsiz olmasına pek alışkın değildir bildiğiniz gibi. Hele ki 2 hafta, alışkanlığın ötesinde şaşırtıcı geliyor vatandaşlar için. Birçok kişi "otobüsler bundan sonra ücretsiz olacakmış" demeye başladı bile. Hatta kimi yerlerde, toplu ulaşımın bedava olmasının mümkün olduğu üzerine konuşuluyor da. Toplu taşımanın ücretsiz olmasının iyi olmadığı; otobüs, vapur, metroları dolup taşırdığını ifade eden ve bu uygulamayı yanlış bulanların sayısı da az değildir. Tartışmalar bir yana, toplu taşımanın ne zamana kadar bedava olduğunu belirtelim:

İstanbul için, bu süre 31 Temmuz 2016 saat 24:00'a kadardır. Yani vatandaş, 31 Temmuz'un sonuna kadar otobüsten (özel halk otobüsü, iett), metrodan, vapurdan ve diğer toplu taşıma araçlarından ücretsiz faydalanabilecek.  Diğer il ve ilçelerde bu durum değişkenlik gösterebilir.

Sponsorlu Bağlantılar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

"Yorum Gönderme" yazısına tıkladığınızda, aşağıda yorum yazma kutucuğu belirecektir. Yorumunuzu yazdıktan sonra bir kez "yayınla" butonuna tıklamanız yeterlidir. Yorumunuz denetimden geçtikten sonra yayımlanır. Lütfen nezaket kurallarına özen gösterelim.

Yandex.Metrica