Ana ve Ara Renkler nelerdir? Hangi renk karışımlarından oluşurlar?

Sponsorlu Bağlantılar

Günlük hayatta nice renkle karşılaşırız. Bu renkler çoğunlukla karışımlardan oluşurlar. Bunların bir kısmı ana renkken, bir kısmı ara renktir. Aşağıda ana renkler ve ara renklerin neler olduğunu öğrenebilir ve bunlar hakkında kısa bilgiler alabilirsiniz.

Ana Renkler: Sarı, Kırmızı, Mavi.

Bunlar ana renklerimizdir. Hemen hemen tüm renkler bu karışımlardan oluşmaktadır. O birbirinden özel ve güzel tablolar, işte hepsi bu renklerin birbirine karışmasından, ahenkle bir araya gelmesinden oluşmaktadır.

Ara Renkler: Turuncu, Yeşil, Mor.

Bunlar da ara, yani yardımcı renklerimizdir. Ara renkler, ana renklerin karışımından oluşur. Peki hangi ana renklerden hangi ara renkler oluşur? İşte bunun yanıtı da aşağıda gördüğünüz gibidir:

Sarı + Kırmızı : Turuncu
Sarı + Mavi : Yeşil
Kırmızı + Mavi : Mor

Elinizde varsa boyalı kalemler, bunu test edebilir ve mesela turuncu rengi oluştururken, daha fazla sarı ya da kırmızı kullanarak tonunuzu kendiniz belirleyebilirsiniz.

Günlük hayatta kullandığımız siyah ve beyaz ise, renk kategorisinde anılmazlar; ama biz yine de siyah renk ya da beyaz renk şeklinde gündelik dil kullanırız, ki bunun da bizce yanlış bir tarafı yoktur. Pembe de yine renk kategorisinde sayılmaz. Ama belirttiğimiz gibi, bunlar işin daha çok bilimsel tarafını oluşturur ve bizler, pembeyi de gündelik hayatta renk olarak kabul etmişizdir.

Sponsorlu Bağlantılar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

"Yorum Gönderme" yazısına tıkladığınızda, aşağıda yorum yazma kutucuğu belirecektir. Yorumunuzu yazdıktan sonra bir kez "yayınla" butonuna tıklamanız yeterlidir. Yorumunuz denetimden geçtikten sonra yayımlanır. Lütfen nezaket kurallarına özen gösterelim.

Yandex.Metrica