Siyah ve Beyaz renk midir?

Sponsorlu Bağlantılar

Bilimsel olarak tartışılan bir konudur bu: Siyah ve beyaz renk midir? Çoğumuz için bu bir soru bile değildir, çünkü bizler siyahı da beyazı da renk olarak kullanırız günlük hayatta. Siyah ayakkabı, beyaz tişört, siyah telefon kabı, beyaz güvercin gibi. Peki bu tür bir kullanımın yanlış olduğu iddiası neye dayanmaktadır? Şüphesiz bunun tartışması bilimsel bir meseledir, ve yine günlük yaşantımızda bir nesnenin rengini belirtmek gayesiyle siyah ya da beyaz deyişimizin yanlış olduğu anlamına gelmeyecektir bu.

Peki bizim bildiklerimiz nelerdir? Beyazın tüm renkleri yansıttığını, siyahın ise yansıtmadığını, renkleri soğurduğunu biliyoruz. Peki bu durum siyah ve beyazın renk olmadığı anlamına mı gelir? Konu bilimsel açıdan da tartışmaya açıktır. Konuyu siz değerli ziyaretçilerimizin fikirleriyle zenginleştirmek isteriz. Katılımlarınızı bekleriz.

Sponsorlu Bağlantılar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

"Yorum Gönderme" yazısına tıkladığınızda, aşağıda yorum yazma kutucuğu belirecektir. Yorumunuzu yazdıktan sonra bir kez "yayınla" butonuna tıklamanız yeterlidir. Yorumunuz denetimden geçtikten sonra yayımlanır. Lütfen nezaket kurallarına özen gösterelim.

Yandex.Metrica