Kimlik Seri No nerede yazar? Son 4 hanesi ne demek?

Sponsorlu Bağlantılar

Resmi kimi işlerde kimlik seri no istenmektedir. Bu bilgi her yere verilmez. Bu bilgiyi talep eden kurumun resmiyetine güvenerek bu bilgiyi vermek gerekir. Özel bir bilgidir ve TC no kadar önemlidir. Ehliyet işlemlerinde olsun, bankacılık sektöründe ya da sms ile hes kodu alma işlerinde olsun kimlik seri no talep edilebilmektedir. Peki nerede yazar bu kimlik seri no?

Eski kimliklerde seri no nerede yazar?

Eski tip kimliklerde seri no, "tc kimlik no" yazan bölümün hemen üstünde bulunur. İçinde harf olur ve örneğin Y46 şeklinde bir sayı harf bütünüdür. Bu SERİ'dir. Hemen yanında ise "No:" şeklinde bölüm var ve devamında sayılar mevcuttur. Bu da NO'dur. Birlikte SERİ NO'yu oluştururlar. 



No yazan bölüm hemen fotoğrafın altında yer alır. Eğer sizden sadece seri talep edilirse seri, no talep edilirse no, seri no talep edilirse önce seri, peşine de no yazarsınız.

Yeni çipli kimliklerde seri no nerede yazar?

Yeni tip çipli kimlik kartlarında seri no bilgisi sol altta "son geçerlilik tarihi" yazan bölümün hemen üstünde yer alır.


Görselde seri no yazılı alan gösterilmiştir. Sizden seri no talep edildiğinde bu bölümü tamamen yazabilirsiniz. Son 4 hanesi diyorsa da şu şekilde yapacaksınız. Mesela seri no 123456789 diyelim. Bu durumda SERİ NO'nuzun son 4 hanesi bilgisine 6789 yazmanız gerekir. Tabii sizin kimlikte seri no ne yazıyorsa onu yazmalısınız.

Sponsorlu Bağlantılar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

"Yorum Gönderme" yazısına tıkladığınızda, aşağıda yorum yazma kutucuğu belirecektir. Yorumunuzu yazdıktan sonra bir kez "yayınla" butonuna tıklamanız yeterlidir. Yorumunuz denetimden geçtikten sonra yayımlanır. Lütfen nezaket kurallarına özen gösterelim.

Yandex.Metrica