radeon software driver versions do not match hatası ve alternatif çözümü

Sponsorlu Bağlantılar

Kimi Windows 10 sürümlerinde ve özellikle Lenovo ideapad modellerinde "Radeon Software and Driver versions do not match. Please try again after updating to the latest version(s)" şeklinde bir uyarı çıkmakta ve AMD radeon software uygulaması çalışmamaktadır. Kimi bilgisayarda İngilizce hata verirken, kimisinde ise Türkçe  "Radeon ayarları ve sürücü sürümleri uyuşmuyor..." şeklinde uyarı çıkmakta ve uygulamanın güncellenmesi istenmektedir. 


Kullanıcı hiçbir şey yapmadığı hâlde bu uyarıyla karşılaşabilir. Bazen de indirilen hatalı sürücüler ve uygulamalar buna sebep olabilir. Bu problemi çözmenin birden fazla yolu olabilir. Bunlardan biri AMD sitesinde buradan ekran kartınıza uygun sürücüyü bulmak ve indirmek sonrasında ise kurmaktır. Bizim çözüm aldığımız yöntem ise aşağıdaki gibidir:

Öncelikle Bilgisayarın sağ al kısmında bulunan "aramak için buraya yazın" kısmından aygıt yöneticisi yazıyoruz. Aygıt yöneticine ulaşmayı bilenler diğer yöntemleri deneyebilirler. Aygıt yöneticisinde "görüntü bağdaştıcıları"na tıklıyoruz. Açılacak kısımda"Amd radeon..." a sağ tıklıyor ve özellikler diyoruz. 




Açılacak özelliklerde "genel sürücü ayrıntılar...." yazan kısımda sürücü'ye tıklıyor ve sürücüyü güncelleştir butonuna tıklıyoruz.




Ardından Bilgisayarımdaki sürücülere göz at deyip bilgisayarımdaki kullanılabilir sürücülerin bir listesinden seçmeme izin ver yazısına tıklıyoruz. 




İleri dedikten sonra karşımıza bilgisayarımızda kayıtlı ekran sürücüleri çıkacaktır. Bunlardan AMD radeon...şeklinde yazılı sürücülerin karşısındaki tarihlere bakarak, uygun olanı seçip ileri dediğimizde, daha önce sorunsuz çalışan ekran sürücüsü yüklenmiş olacak. Bu işlem birkaç dakika sürebilir. 



Seçtiğiniz sürücünün AMD sürücüsü olmasına ve tarihine dikkat edin. İşlemleri doğru yaptığımızda radeon software driver versions do not match hatasının çözüldüğünü ve AMD radeon ayarlarına girip ekran ayarlarını yapabildik.  

Uyarı: Yukarıdaki yöntem, tarafımızca denenip sonuç alınmış bir yöntemdir. Bu yöntemi deneyip denememek tamamen sizin tasarrufunuzdadır. Bilgisayar ekran ve sürücüleriyle oynamak ekran kararmalarına, bilgisayarın açılmaması gibi problemlere sebep olabilir. Gerekli durumda profesyonel yardım alınız. Yukarıdaki yöntemi uygulayıp uygulamamak konusunda mesuliyet tarafınıza aittir. 

Sponsorlu Bağlantılar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

"Yorum Gönderme" yazısına tıkladığınızda, aşağıda yorum yazma kutucuğu belirecektir. Yorumunuzu yazdıktan sonra bir kez "yayınla" butonuna tıklamanız yeterlidir. Yorumunuz denetimden geçtikten sonra yayımlanır. Lütfen nezaket kurallarına özen gösterelim.

Yandex.Metrica