Cortana bölgenizde sunulmuyor ne demek? Cortana nedir?

Sponsorlu Bağlantılar

 Windows 10 kullanıcılarının masaüstüne yerleşen ve tıklandığında "cortana bölgenizde sunulmuyor" un anlamına ve Cortana'nın ne olduğuna değineceğiz. 

Cortana nedir?

Cortana, özellikle iphone telefonlarından aşina olduğumuz siri uygulamasının benzeri akıllı kişisel asistan uygulamasıdır. Cortana ile sesli komutlar vererek bilgisayarda kimi işlemler yapabilirsiniz. Bazen klavye tuşlarına basmaya üşenip ve gerisingeri yaslanmak istediğimizde bu tür uygulamalar yardımımıza koşar. Telefonlarda "Hatice'yi ara" diye seslenerek nasıl Hatice kişisini aramayı mümkün hâle getirebiliyorsak, Cortana'da da aynı şekilde pek çok işlemi sesli komutlarla yapabiliyoruz. Ne var ki Cortana için henüz Türkçe desteği yok ve bu büyük bir kayıp sayılabilir bizim için. 

Cortana bölgenizde sunulmuyor ne demek?

Cortana Windows 10 sürümlerinde yüklü olarak gelmekte ve hatta görev çubuğuna yerleşik olarak gelmektedir. Bilgisayar kullanıcıları görev çubuğundaki bu gizemli simgeye tıkladıklarında "Cortana bölgenizde sunulmuyor" hatasıyla (uyarısıyla) karşı karşıya kalıyorlar. 




Madem bölgemizde sunulmuyor neden böyle önemli bir yere yerleşmiş bu uygulama diye sormadan edemiyoruz. Şimdilik bir cevabı yok. Tek bildiğimiz Cortana'da Türkçe desteği olmadığı için bu uyarıyı aldığımız. Yine de bilgisayarda bölge ve dil ayarları değiştirilip Cortana'nın desteklediği dillerde hizmet almak mümkün, ama bu durumda bilgisayarımızın dilini de değiştireceğiniz için bu ayar pek bir işimize yaramıyor. Windows'un Cortana için Türkçe desteği eklemesini ve uygulamayı güncellemesini beklemekten başka bir çözüm yok gibi görünüyor. 

Cortana görev çubuğundan nasıl kaldırılır?

Şimdilik bir işimize yaramayan bu uygulamanın gözümüz önünde olmasını istemiyorsak, görev çubuğunda uygulamanın üzerinde durup mouse'a sağ tıklayabilir ve "görev çubuğundan kaldır" diyerek ilgili uygulamayı görev çubuğundan kaldırabiliriz.




Cortana'ya ne zaman Türkçe dil desteği gelecek sorusuna şimdilik bir cevap yok. Bununla birlikte Cortana Türkçe yapma şeklinde üçüncü parti uygulamaları ve yamaları mevcut olabilir, bunları kullanma konusunda dikkatli olmanızı öneririz. 


Sponsorlu Bağlantılar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

"Yorum Gönderme" yazısına tıkladığınızda, aşağıda yorum yazma kutucuğu belirecektir. Yorumunuzu yazdıktan sonra bir kez "yayınla" butonuna tıklamanız yeterlidir. Yorumunuz denetimden geçtikten sonra yayımlanır. Lütfen nezaket kurallarına özen gösterelim.

Yandex.Metrica