Fotoğrafları hareketli yapma (deep nostalgia)

Sponsorlu Bağlantılar

Öncelikle bu yazıda slayt konusunu işlemeyeceğimizi, tek bir fotoğrafı videolu yani hareketli hâle getirmeyi anlatacağımızı belirtelim. Örneğin hiç videosu olmayan Dostoyevski'nin tek bir fotoğraf karesini hareketli hâle getirmeyi ve ona birkaç mimik eklemeyi öğreneceğiz. Bizim kısa bir anlatımının göstereceğimiz uygulamanın çok daha fazlasını yapan programlar elbet mevcut, fakat biz şimdilik sadece başlıkta belirttiğimiz gibi myheritage deep nostalgia ile eski bir fotoğrafı canlandıracak, hareketli hâle getireceğiz.

Öncelikle myheritage uygulamasını indiriyoruz. Sonrasında kısa bir kaydolma işleminden sonra kişisel bilgiler sorulacak. Burada belirtmek isteriz ki, aslında myheritage soyağacı uygulamasıdır. Programı amacı doğrultusunda kullanmak isteyenler dilerlerse kişisel bilgileri doldurabilirler, doldurmadan ilerlemek de mümkün. İşlemlerden sonra uygulamanın görseldeki gibi bir görünümü olacak.

fotoğrafları hareketli yapma


 "Fotoğraflar" kısmına tıklayıp sağ alt köşede + (artı) simgesine tıklayıp "Fotoğraflar ekle" diyoruz.

fotoğraf ekle



Telefonumuzda ya da cihazımızda kayıtlı fotoğraflardan birini seçiyoruz. Biz Dostoyevski'yi seçtik. Sonrasında sağ üst köşede onay simgesine tıklıyoruz. 



Sonraki ekranda ise yine sağ üst köşede "yükleyin" yazısına tıklıyoruz. yükleme işlemi tamamlandıktan sonra "bir fotoğraf başarıyla yüklendi..."şeklinde yazı çıktığında fotoğrafı uygulamaya yüklemişiz demektir. Şimdi yüklemiş olduğumuz fotoğrafa tıklıyoruz. Karşımıza birtakım düzenlemeler yapabileceğimiz ekran geldi. Burada üstte solda bulunan simgeye tıklıyoruz.



 Fotoğrafın canlandırma işlemi başladı böylelikle. Kısa bir süre sonra işlem tamamlanacak ve Dostoyevski'yi hareket ederken göreceğiz. Yukarıda "CANLANDIRMA TÜRÜ" yazan bölüme tıklayıp "Canlandırma 01, Canlandırma 02..."şeklinde canlandırmalardan istediğinize tıklayıp daha farklı mimikler görebileceksiniz. 

Bu uygulama sayesinde tarihi karakterlere mimikler kazandırabiliyor ve onları hareket edermiş gibi görebiliyoruz. Tabii sadece tarihi karakterler değil, aynı zamanda çocukluğumuza dair fotoğraflarımızı dahi canlandırabilme imkânına sahip olabiliyoruz bu uygulama sayesinde. 

Fotoğraf canlandırma, hareketli yapma işlemini yaptıktan sonra dilerseniz bu çalışmayı paylaş simgesiyle yakınlarınıza gönderebilirsiniz. Ya da paylaş simgesinin hemen iki yanında bulunan indirme simgesine tıklayıp cihazınıza indirebilirsiniz.

  


Uygulama kullanmak istemeyenler direkt buradan myheritage sitesinin deep nostalgia bölümüne erişebilir ve istedikleri görseli hareketli hâle getirebilirler. Siteden de yapsanız kaydolmanız gerektiğini hatırlatırız. 

Uyarı: Uygulama fotoğrafları gayet canlı bir şekilde hareketli hâle getirebiliyor. Kaybettiğiniz, görmeye dayanamayacağınız yakınlarınızın görsellerini yüklerken bunu göz önünde bulundurunuz. 

Güncelleme: 04.03.2021 tarihi itibarıyla uygulamanın ve web sitesinin bakımda olduğunu görüyoruz. Muhtemelen uygulama dünyaca büyük ilgi gördü ve bunu kaldıramadı. Daha iyi bir şekilde geri dönmesini umuyoruz. 

Yeni güncelleme: Uygulama ücretli üyelik talep etmektedir artık. Sizler de haberdar olduğunuz gelişmeleri ya da buna benzer uygulamaları yorumda paylaşabilirsiniz. 

Sponsorlu Bağlantılar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

"Yorum Gönderme" yazısına tıkladığınızda, aşağıda yorum yazma kutucuğu belirecektir. Yorumunuzu yazdıktan sonra bir kez "yayınla" butonuna tıklamanız yeterlidir. Yorumunuz denetimden geçtikten sonra yayımlanır. Lütfen nezaket kurallarına özen gösterelim.

Yandex.Metrica