Bilgisayar ve telefonda özel işaretler, semboller nasıl yapılır?

Sponsorlu Bağlantılar

Kimi oyunlarda (agario gibi) ya da sitelerde kullanıcı nicklerinde özel işaretlersemboller görürsünüz. Bu sembollerin nasıl yapıldığını merak edersiniz. Bu semboller oldukça eskiye dayanmakla birlikte, yeni windows sürümlerinde yeni işaretler de eklenebilmektedir. Bunların hepsi windowsta karakter eşlem uygulamasında mevcuttur. Bu sembollerin, emojilerin kaynağına gelin birlikte inelim ve nasıl yapıldıklarını öğrenelim.

Windows 10 ve benzeri sürümlerde bilgisayardaki dosyaları aratabileceğiniz bir alan bulunmaktadır. İlgili bölüme "karakter eşlem" yazdığınızda direkt özel işaretleri göreceğiniz uygulamayı açabilirsiniz. Windows 7 kullanıcıları şu yolu izleyerek uygulamayı bulabilirler: 

Başlat - Tüm programlar - Aksesuarlar - Sistem araçları - Karakter eşlem

Sonuç olarak bilgisayarınızdan karakter eşlem'i açtığınızda yazı tiplerinden birini seçip aşağı doğru inip seçtiğiniz yazı türüne ait karakterleri, sembolleri görebilirsiniz. Biz daha çok tercih edilen MS Gothic'i seçiyoruz.



Sonrasında sağda yeşil renkle gösterdiğimiz alanda aşağıya doğru inerek çeşitli simgeler görüyoruz. Bunlardan örneğin kirişli sekizlik nota olarak isimlendirilmiş müzik simgesine çift tıklıyoruz ve kopyalanan karakterler bölümüne düşmesini sağlıyoruz. Bu noktadan sonra seçip kopyalayabilir ve kullanmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz. 

Gelişmiş görünüme tıklayarak ise herhangi bir sembolü arayabilirsiniz. 


Yukarıdaki örnekte bizler arama bölümüne "kalp" yazdık. İçinde "kalp" sözcüğü geçen karakterler görüntülendi. Bunlardan bize lazım olana çift tıklayarak kopyalanan karakterler bölümüne düşmesini sağlayabiliriz. Daha fazlasını ilgili uygulamayı karıştırarak öğrenebilirsiniz.


Bilgisayarında bu bölümü açamayan ya da telefonundan girenler için bazı özel emojilerikarakterleri hazır olarak aşağıda sunuyoruz. Kopyalayıp istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz. Yapıştırmak istediğiniz yerde semboller değil de harfler çıkıyorsa, girdiğiniz site o karakteri kabul etmiyor demektir. 

Birbirinden farklı özel işaretler ve karakterler:


☀ Işıklı siyah güneş  
☼ Işıklı beyaz güneş
☁ Bulut
☂ Şemsiye
☃ Kardan adam
☓ Çapraz işareti
☒ İşaretli oy sandığı
☑ İşaretli oy sandığı
☐ Oy sandığı
☏ Beyaz telefon
☎ Siyah telefon
☉ Güneş
☈ Gök gürültüsü
☇ Şimşek
☆ Beyaz yıldız
★ Siyah yıldız
☚ Siyah solu gösteren işaret
☛ Siyah sağı gösteren işaret
☜ Beyaz solu gösteren karakter
☞ Beyaz sağı gösteren karakter
☝ Yukarıyı gösteren işaret
☟ Aşağıyı gösteren işaret
☠ Çapraz kemikli kafatası
☢ Radyoaktif simgesi
☣ Biyolojik tehlike
☪ Ay yıldız
☭ Orak çekiç
☮ Barış simgesi
☹ Üzgün surat
☺ Gülen surat
☻ Siyah gülen yüz
♀ Kadın
♂ Erkek
♩♪♫♬ Müzik nota simgeleri
✌ Zafer işareti
✍ Yazı yazma simgesi
✔✓ Onay simgeleri
❤❣ Kalp simgeleri

Sizlerin talepleri doğrultusunda yeni simgeler eklenecektir. 

Sponsorlu Bağlantılar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

"Yorum Gönderme" yazısına tıkladığınızda, aşağıda yorum yazma kutucuğu belirecektir. Yorumunuzu yazdıktan sonra bir kez "yayınla" butonuna tıklamanız yeterlidir. Yorumunuz denetimden geçtikten sonra yayımlanır. Lütfen nezaket kurallarına özen gösterelim.

Yandex.Metrica