Haritadan ada parsel ve imar bilgisi bulma

Sponsorlu Bağlantılar

Daha önce Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nün Parsel Sorgulama Uygulamasını tanıtmış ve ada, parsel bilgileri bilinen bir arsanın konum ve imar bilgisinin nasıl bulunacağını yazmıştık. Fakat herkesin elinde ada, parsel bilgisi olmadığı için, haritadan imar ve parsel sorgulama konusunu de ele almak gerekiyor. Aşağıda haritadan adım adım nasıl parsel ve taşınmaz no bilgisinin bulunacağını anlatacağız.

Haritadan konum işaretleyerek parsel sorgulama

https://parselsorgu.tkgm.gov.tr/ sitesine girin. Haritada konumu rahat bulabilmek için öncelikle şehir, ilçe ve mahalle gibi bilgileri giriniz. Mahallenin, ya da köyün haritası belirdiğinde haritanın üzerinde simgesine tıklayın.




Bu simgeye tıkladığında haritada bilgilerini görüntülemek istediğiniz yeri bulun ve mouse ile işlem yapıyorsanız bir kere tıklayın. Telefondan işlem yapıyorsanız da bir kere dokunun. Dokunduğunuz ya da tıkladığınız yer kırmızı alan içerisinde görüntülenecektir. 


İlgili alana tıkladığınızda arsanın ada parsel, taşınmaz no gibi bilgilerinin yanı sıra niteliği, metrekaresi gibi bilgileri de elde edebileceksiniz. 

Sponsorlu Bağlantılar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

"Yorum Gönderme" yazısına tıkladığınızda, aşağıda yorum yazma kutucuğu belirecektir. Yorumunuzu yazdıktan sonra bir kez "yayınla" butonuna tıklamanız yeterlidir. Yorumunuz denetimden geçtikten sonra yayımlanır. Lütfen nezaket kurallarına özen gösterelim.

Yandex.Metrica