Türkiye geneli parsel sorgulama

Sponsorlu Bağlantılar

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nün vatandaşın erişimine açtığı https://parselsorgu.tkgm.gov.tr/ sitesinde, Türkiye geneli arsaların ada, parsel bilgileriyle haritada konumları gösterilir, varsa arsa hakkında ek bilgi görüntülenir. Haritadan konum seçerek ada/parsel bilgisi öğrenebileceğiniz gibi, ayrıca taşınmaz no sorgulama ile taşınmaz nosunu bildiğiniz yeri direkt sorgulama imkânına sahipsiniz. Türkiye'nin tüm şehirleri ve ilçeleri, mahalleleri, köyleri için sorgulama yapabilirsiniz. Nasıl yapıldığını adım adım öğrenelim. 

Ada Parsel no bilinen yeri sorgulama

Öncelikle https://parselsorgu.tkgm.gov.tr/ sitesini açıyoruz. Solda şehir, ilçe, mahalle bilgisini seçiyoruz. Köy için de mahalle seçebilirsiniz. Ada/Parsel bilgisini de girdikten sonra sorgula diyerek ilgili parselin bilgilerini harita eşliğinde görebilirsiniz.

                               



Sorgulama bilgileri doğruysa eğer haritada kırmızı bir alanda gösterilecek ilgili arsa. Bu arsanın üzerine mouse ya da telefonda parmağınızla dokunduğunuzda Öznitelik bilgisi adı altında bilgiler verilecektir. 


Bu bilgiler güncel olarak şöyledir: il, ilçe, mahalle, köy, ada, parsel, tapu alanı, nitelik, mevkii, zemin tip, pafta, koordinat listesi, taşınmaz no vs.

Bu şekilde tapudan adres bulabilirsiniz.

Adres girerek parsel bulma ve imar sorgulama

Eğer bir yerin adresini biliyorsanız ada parsel bilgisine ve ek bilgilere bakabilirsiniz. Biz yukarıda sorgulamalarımızı "idari" başlığı altında yaptık. İdari yanında bulunan taşınmaz no, analiz seçeneklerinin hemen yanında "diğer"e tıklayın. Sonrasında "Adres" yazan bölüme tıklayın. Hemen aşağıda "adres giriniz" kısmında sokak isminden mahalle ismine doğru adres girin. Sorgula dediğinizde adresin haritada görüntülendiğini göreceksiniz. 


Eğer yerin sokağını biliyor ama no'sunu bilmiyorsanız haritada "i" simgesine tıklayın ve mouse ya da parmağınızla haritada arsayı bulup dokunun. 




Dokunma ya da tıklama işleminin ardından arsa kırmızı bir alanda görüntülenecek ve tekrar kırmızı alana tıklandığında arsanın ada parsel metrekaresi gibi bilgileri görüntülenecek.

Eğer sorgulama sonucu arsa hakkında istediğiniz bilgilere ulaşamıyorsanız, e-plan sisteminden imar sorgulamanın nasıl yapıldığıyla ilgili konumuzu inceleyebilirsiniz: e-plan imar sorgulama

Diğer sorgulama seçenekleri için aşağıdaki bağlantılardan yararlanabilirsiniz:

Sponsorlu Bağlantılar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

"Yorum Gönderme" yazısına tıkladığınızda, aşağıda yorum yazma kutucuğu belirecektir. Yorumunuzu yazdıktan sonra bir kez "yayınla" butonuna tıklamanız yeterlidir. Yorumunuz denetimden geçtikten sonra yayımlanır. Lütfen nezaket kurallarına özen gösterelim.

Yandex.Metrica