Taşınmaz no ile ada parsel ve adres bulma

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yerin imar, parsel bilgisini sorgulamak için genellikle elimizde bulunması gereken bilgi ada, parsel bilgisidir. Fakat sorgulama teknikleri giderek gelişmekte ve haritadan parsel sorgulama, taşınmaz no ile ada parsel sorgulama gibi seçenekler de artık elimizin altında. Hemen aşağıda bir örnekle taşınmaz no ile ada parsel, arsa bilgileri nasıl sorgulanıyor görelim

  • https://parselsorgu.tkgm.gov.tr/ adresine giriyoruz. (site zaman zaman açılmayabiliyor, uzun süre açılmazsa başka tarayıcıdan açmayı deneyin) Sorgulama yapılan alanda öncelikle ada/parsel ile sorgulama seçeneklerinin aktif olduğunu görüyoruz. Biraz yukarı bakıyoruz ve idari, taşınmaz no, analiz...seçeneklerinin olduğu kısımda "taşınmaz no" diyoruz.

     


  • Buraya elimizde mevcut olan taşınmaz no bilgisini giriyor ve sorgula diyoruz. 
  • Sorgulama sonrası taşınmaz no'nun ait olduğu arsa haritada kırmızı alanda görüntülenecektir. Kırmızı alana tıkladığımızda "öznitelik bilgisi" çıkacak ve orada arsaya ait detaylar verilecektir. Bu detaylar arasında ada, parsel gibi bilgiler de olacak ve böylelikle taşınmaz no ile ada parsel öğrenmiş. 
  • Bu sorgulama biçimiyle arsanın haritadaki konumu da görüntülenecek ve öznitelik bilgisinde daha kapsamlı işlemler yapılabilecek. Haritadaki konum sayesinde taşınmaz no ile adres bulma işlemi de gerçekleşmiş olacak.
  • Adresi daha iyi tespit etmek için kırmızı alanda gösterilen arsaya tıklayın ve öznitelik bilgisinde sol üst köşede üç nokta simgesine tıklayıp rota deyin. Google map, yandex map ve bing map seçeneklerinden size uygun olanı seçip adresi haritada bulabilir ve yerini tam olarak tespit edebilirsiniz.


Sponsorlu Bağlantılar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

"Yorum Gönderme" yazısına tıkladığınızda, aşağıda yorum yazma kutucuğu belirecektir. Yorumunuzu yazdıktan sonra bir kez "yayınla" butonuna tıklamanız yeterlidir. Yorumunuz denetimden geçtikten sonra yayımlanır. Lütfen nezaket kurallarına özen gösterelim.

Yandex.Metrica