Telegram'da bildirim ayarlarını yapma

Sponsorlu Bağlantılar

Telegram bildirim sesi açma, kapatma ve değiştirme:

Telegram'da bildirim ayarlarını yaparak konuşmaları titreşimli, sesli, sessiz hâle getirebilir, ön izlemeden mesajları görebilir ya da görmeyebilirsiniz. Adım adım bildirim ayarlarının ne anlama geldiğini açıklayalım. 

  • Telegram ana sayfasındayken solda en üstteki çizgili menüye tıklayın ve ayarlar deyin,
  • Bildirimler ve Sesler'e tıklayın,

Özel sohbetler için ayrı, gruplar için ayrı, kanallar için ayrı bildirim ayarı yapabilirsiniz. Buradaki özel sohbetin anlamı, sohbet balonunda yaptığınız konuşmalardır. Grup ve kanal ise bundan ayrı tutulur. Özel Sohbetler'e tıkladığımızda "özel sohbetler için bildirimler" bölümünü aktif ediyoruz ve aşağıda ayarları özelleştiriyoruz. Eğer bize yazılanların telefonun üst ekranında ön izleme şeklinde görüntülenmesini istiyorsak "mesaj önizlemesi"ni aktif ediyoruz. Titreşim almak isteyip istemediğimize yine buradan karar verebiliyoruz. Ses seçeneğiyle bildirim seslerinden istediğimizi seçebilir ya da sessize alabiliriz. 


Bu ayarlardan kimini aktif kimini deaktif edebilirsiniz. Titreşim almak isterken, sessize alabilirsiniz. Bu ekrandan bildirim sesi açma ya da kapatma işlemleri gerçekleştirilebilir. "Ayrıcalık Ekleyin" yazan yere tıkladığınızda kişiye özel ayar yapabilirsiniz. Yani sadece tek bir kişiyle yazışmalarınızda ne tür bildirimler almak istediğinize karar verebiliyorsunuz. Kişiye özel bildirim ayarları, ayrıca kişiyle konuşma yaparken, kişinin profiline tıklayarak da yapılabilir. Arkadaşınızın profiline tıklayıp telefon numarası bölümünün hemen altında "bildirimler" yazısına tıkladığınızda, "özelleştir" diyerek özel bildirim ayarı yapabilirsiniz.

Telegram grup, kanal sesleri ve bildirimleri açma ya da kapatma

Bu ayar da özel sohbetler için yapılan ayarlardan farklı değildir. Bildirimler ve Sesler menüsündeyken "Gruplar" ya da "Kanallar" yazılı bölüme tıklayın ve Mesaj önizlemesi, ışık rengi, titreşim, açılır bildirimler, ses gibi ayarları değiştirin. İsterseniz grupları sessize alabilirsiniz. Üye olduğunuz grupları aşağıda göreceksiniz. "Ayrıcalık ekleyin" yazısı altında üye olduğunuz gruplara tıklayarak "özelleştir" diyebilirsiniz. Bu ayarı, gruptayken grup bilgilerine girip yapma imkânınız da vardır. Böylelikle önemli bulduğunuz bir grubun ayarlarını sesli ve titreşimli yaparken, önemsiz ya da çok mesaj gelen bir grubu sessiz, titreşimsiz yapabilirsiniz. Önizleme gibi tüm bilgiler bu ekrandan yapılabilmektedir. 


Telegram bildirim sesleri gelmiyor diyorsanız bu ayarları doğru yaptığınıza ve telefonunuzun uygulamalar menüsünde Telegram'a gerekli izinleri verip vermediğinize emin olun.

Sponsorlu Bağlantılar

2 yorum:

  1. Telegramda ne yapsam sesi açamıyordum. araştırınca burayı buldum ve sesleri açtım şu an çalışıyor. Teşekkürler.

    YanıtlaSil
  2. Gelen mesajlar solda küçük uygulama gibi gözüküyor ve nereden iptal edebilirim bulamadım. Yardımcı olabilir misiniz ? Bu arada sadece bir kişi için özel bir durum, diğer mesajlar gözükmüyor, sıkıntı yok yani.

    YanıtlaSil

"Yorum Gönderme" yazısına tıkladığınızda, aşağıda yorum yazma kutucuğu belirecektir. Yorumunuzu yazdıktan sonra bir kez "yayınla" butonuna tıklamanız yeterlidir. Yorumunuz denetimden geçtikten sonra yayımlanır. Lütfen nezaket kurallarına özen gösterelim.

Yandex.Metrica