Telegram grup ve kanala yönetici ekleme

Sponsorlu Bağlantılar

Telegram'da yöneticisi olduğunuz grup ve kanalları idare etmekte zorlanıyor ya da ilgilenmek için yeterince zamanınız olmuyorsa, güvendiğiniz üyeleri yardımcı yönetici olarak ayarlayabilirsiniz. Hem grup hem de kanal için yönetici atayabilir, bu yöneticilere çeşitli izinler verebilir ya da izinlerini kısıtlayabilirsiniz. Önce nasıl yönetici ekleyebileceğimize bakalım. Yöneticisi olduğunuz grup/kanalı açın ve üstte ismin yer aldığı alana tıklayıp sonrasında kalem simgesine tıklayıp düzenlemeyi aktif edin.




Ardından aşağıda yer alan yöneticiler menüsüne dokunun.


Yöneticiler menüsü açıldığında "yönetici ekle" diyerek birini seçin. Kişi seçildiğinde o yöneticiye vereceğiniz yetkilerin olduğu ekranla karşı karşıya kalacaksınız.


Yukarıdaki örnekte yeni eklediğimiz yöneticinin grup bilgisi değiştirme, kişi banlama, mesajları silme vb. yetkileri olduğunu görüyoruz. Sağa çekili onay simgeli olanlar yetki verdiğimiz ayaralar, sola doğru kırmızı ve çarpı simgeli olanlar ise, yöneticinin kısıtladığımız ayarlarıdır. Bunlardan size uygun olan neyse, bu doğrultuda sağa ya da sola çekerek yetkiler verebilir ya da yetkileri sınırlayabilirsiniz. İşlemler bittikten sonra en üstte yer alan onay simgesine dokunarak yönetici ekleme ve yetki verme ayarını kaydetmeyi unutmayın. 

Sponsorlu Bağlantılar

2 yorum:

  1. Üye eklenirken yönetici onayı nasıl ayarlanıyor?

    YanıtlaSil
  2. Yönetici
    Yöneticisi oldugum gurupta yönetici ekleme yetkim yok

    YanıtlaSil

"Yorum Gönderme" yazısına tıkladığınızda, aşağıda yorum yazma kutucuğu belirecektir. Yorumunuzu yazdıktan sonra bir kez "yayınla" butonuna tıklamanız yeterlidir. Yorumunuz denetimden geçtikten sonra yayımlanır. Lütfen nezaket kurallarına özen gösterelim.

Yandex.Metrica