Telegram grup ve kanala nasıl davet edilir?

Sponsorlu Bağlantılar

Telegram'da bir grup ya da kanal kurdunuz ve yeterli üyeye sahip değilseniz davet linki oluşturma işlemi yapıp daha fazla üye bulmanın yollarını aramalısınız. Grup ya da kanalı gizli olan kişiler için davet linkinin menüsünü bulalım öncelikle:

  • Grup ya da kanalınıza girip üstte isim yazılan bölüme tıklayın,
  • Kalem simgesine dokunun, 
  • Davet Bağlantıları menüsüne dokunun,
  • Davet bağlantısını göreceksiniz. 
Davet bağlantısını gördükten sonra kopyala diyerek, sosyal medyada paylaşabilir ve daha fazla üyeye sahip olabilirsiniz. Eğer davet bağlantısı göremiyorsanız "yeni bağlantı oluştur" diyerek yeni bir davet bağlantısı oluşturabilir ve bağlantı davetinin süresini belirleyebilirsiniz.

Eğer grup ya da kanalınız "genel" olarak işaretlenmişse şu sıralamayla davet linkine ulaşabilirsiniz:

  • Grup ya da kanalın en üstünde ismin bulunduğu alana tıklayın,
  • Kalem simgesine tıklayın
  • Grup/Kanal türüne tıklayın
  • Altta yer alan genel bağlantı başlığı altında davet linki göreceksiniz. 


t.me/ linkinin devamında karmaşık harfler varsa, bu sizin davet linkinizdir, üstüne tıklayarak değiştirebilir ya da boşsa yeni link oluşturabilirsiniz. Davet bağlantılarını yönet diyerek daha fazla seçenek elde edebilirsiniz. Birden fazla davet linki oluşturulabilir ve hangi linkten ne kadar kullanıcının üye olduğu bilgisine ulaşılabilir. Bu linkleri kopyalayıp hemen davet etme işlemine başlayabilirsiniz.

Kanal ve gruba kişilerden üye ekleme nasıl yapılır?

Eğer Telegram'da grup/kanal kurma aşamasında kişilerinizi eklemediniz ve şimdi eklemeye karar verdiyseniz, bu durumda grup/kanalınıza girin ve en üstte ismin yer aldığı bölüme, ardından kalem simgesine tıklayın. Aşağıda yer alan "üyeler" menüsüne girin ve "üye ekle" diyerek Telegram rehberinizdeki kişileri tek tek ya da hepsini seçin ve sağ altta yer alan onay simgesine tıklayarak ekleme işlemini onaylayın. Bu sayede Telegram kişilerinizi grup ve kanallara ekleyebilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

"Yorum Gönderme" yazısına tıkladığınızda, aşağıda yorum yazma kutucuğu belirecektir. Yorumunuzu yazdıktan sonra bir kez "yayınla" butonuna tıklamanız yeterlidir. Yorumunuz denetimden geçtikten sonra yayımlanır. Lütfen nezaket kurallarına özen gösterelim.

Yandex.Metrica