Telegram'da grup ve kanal kurma

Sponsorlu Bağlantılar

Telegram'da grup ya da kanal oluşturmak oldukça kolaydır. Herkes grup ya da kanal açabilir. Tecrübe ettiğimiz kadarıyla grup, telefon ve pc'den kurulabiliyorken, kanal sadece pc telegram uygulamasından kurulabiliyor şimdilik.

Telegram Grup Kurma 

Grup kurmak için, sol üst üç çizgili menüye tıklayın ve "yeni grup" yazısına dokunun. 


Sonraki ekranda Telegram kişileriniz görüntülenecek. (Pc telegram ile grup kurulduğunda önce grup ismi isteyecektir). Önce bir kişiye kısa bir süre dokunun ve parmağınızı çekin, kişi seçili olmuş olacak, bundan sonra seri şekilde çok sayıda kişi seçebilirsiniz. Seçme işleminden sonra sağ altta ilerleme 
simgesine tıklayın. 


Telefondan grup kurma işleminde bu aşamada grup ismi sorulacaktır. Grubunuza bir isim verin. Grubunuz herkese açık olduğunda bu isimle bulunabilecektir. Grup ismi yazıldıktan sonra aşağıda onay simgesine tıklayın.

Böylelikle Telegram grubunuz açılmış olacaktır. Bundan böyle daha fazla üye ekleyebilir, grup resmi ekleyebilir, gizlilik ayarları yapabilirsiniz. Eğer bir aile grubu kuruyorsanız grubu kimsenin görmemesi için gerekli ayarları yapabilirsiniz. Aşağıda yer alan "telegram grup" etiketine tıklayarak blogumuzda gruplar hakkında daha fazla bilgiye ulaşabilirsiniz.

Telegram Kanal Kurma


Android için, tüm sohbetleri gördüğünüz ekranda sağ altta kalem simgesine tıklayıp "yeni kanal" diyebilirsiniz.

 

Pc telegram üzerinden kanal açmak içinse sol üst çizgili menüye ve ardından açılacak bölümde "yeni kanal" a tıklıyoruz.


Bizden kanal ismi istenecek. Bu herkes tarafından görüntülenebilir olacağından güzel bir isim seçiyoruz ve oluştur diyoruz. Kanalı herkes aratarak bulsun istiyorsak genel kanal seçeneğini işaretliyoruz. Sadece davet ettiklerimiz görüp katılsın istiyorsak, o zaman gizli kanal seçeneğini işaretliyoruz. 


Bağlantı bölümü bizim telegram kanalımızın kullanıcı adı aynı zamanda linki olacak. Buraya Türkçe karakter giremiyoruz. Başkasının daha önce almış olduğu kullanıcı adını da alamıyoruz. Bu şekilde bir bağlantı ismi verdikten sonra "kaydet" diyoruz. Eğer "gizli kanal" seçeneğini işaretlersek bu bölüme gerek kalmayacak. Telegram bize şifreli bir bağlantı verecek ve bunu kopyalayıp arkadaşlarımızı davet edebileceğiz. Gizli kanal seçersek eğer "davet bağlantısı oluştur" a tıklıyor ve sonra kaydet diyoruz. Sonraki ekranda Telegram kişilerimizi ekleyebileceğimiz gibi, "bağlantıyla davet et" yazısına da tıklayabilir ve üyelerimizi bu yöntemle toplayabiliriz. Böylelikle Telegram kanal kurma işlemi sona ermiş olacak. Telegram kanalları hakkında daha fazla bilgi almak için aşağıda yer alan etiketlerden "telegram kanal" etiketine tıklayıp blogumuzda daha fazla bilgiye erişebilirsiniz.

Grup ve Kanal arasındaki fark nedir? 

Gruplara çok sayıda kişi eklenebilir ve grupça sohbet edilebilir. Yönetici izin verdiği sürece herkes yazabilir gruba. Ama Kanal, sadece kanalı oluşturan kişi tarafından duyuru, haber vs. şeklinde kullanılabilir. Kanala sınırsız sayıda kişi üye olabilir ama gruplarda olduğu gibi yazamazlar.

Sponsorlu Bağlantılar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

"Yorum Gönderme" yazısına tıkladığınızda, aşağıda yorum yazma kutucuğu belirecektir. Yorumunuzu yazdıktan sonra bir kez "yayınla" butonuna tıklamanız yeterlidir. Yorumunuz denetimden geçtikten sonra yayımlanır. Lütfen nezaket kurallarına özen gösterelim.

Yandex.Metrica