Telegram mesaj ve sohbet sabitleme

Sponsorlu Bağlantılar

Telegram'da mesaj sabitleme

Telegram'da yöneticisi olduğunuz gruplarda ya da herhangi bir özel sohbette mesaj sabitleyebilirsiniz. Bunun için gönderilmiş bir mesajın üzerine bir kere dokunmak ve çıkan seçeneklerde "sabitle" demek gerekir. Bu sizin mesajınız da olabilir, başkasının mesajı da olabilir.




Eğer özel sohbette mesaj sabitliyorsanız aşağıdaki gibi bir seçenek belirecektir. Karşı tarafın da sohbet ekranında bu mesajın sabitlenmesini istiyorsanız, "ayrıca" yazan bölümün solundaki kutucuğu işaretleyin ve "sabitle" deyin. 



Bir grupta mesaj sabitlediğinizde de buna benzer bir uyarı çıkacak ve "bu mesaj gruba sabitlensin mi?" yazacaktır. "Tüm üyelere bildir" işaretleyip "sabitle" dediğinizde grubunuzdaki herkes sabit mesajı konuşma balonunun en üstünde daima görebilecektir. Bu sayede grup mesaj sabitleme ayarı yapmış olursunuz.

Telegram'da sohbet sabitleme

Sık konuştuğunuz, önemli bulduğunuz grup ya da kişilerle sohbetlerinizi Telegram anasayfanızda en üstte tutabilirsiniz. Bunun için tüm sohbetlerinizi gördüğünüz yerde, sohbeti sabitlemek istediğiniz kişi ya da gruba hafif basılı tutun ve parmağınızı çekin. Sohbet seçili hâle geldikten sonra, en üstte çıkan turuncu ile işaretlediğimiz simgeye dokunun.


Dokunduktan sonra sohbetin en üst sıralarda sabitlendiğini göreceksiniz. Birden fazla mesaj sabitleyebilirsiniz, hepsi yukarıda tek bir noktada sabitlenecek ve tıklandıkça değişecektir. Ayrıca sabitlenen mesaj kenarındaki simgeye tıklayarak sabit mesajların tümü ayrı bir konuşma balonu içerisinde görüntülenecektir. Bu şekilde, biriyle yaptığınız önemli sohbetleri sabitleme metoduyla göz önünde tutabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

"Yorum Gönderme" yazısına tıkladığınızda, aşağıda yorum yazma kutucuğu belirecektir. Yorumunuzu yazdıktan sonra bir kez "yayınla" butonuna tıklamanız yeterlidir. Yorumunuz denetimden geçtikten sonra yayımlanır. Lütfen nezaket kurallarına özen gösterelim.

Yandex.Metrica