Başkasına ait tapu sorgulama mümkün mü?

Sponsorlu Bağlantılar

Bilindiği üzere artık internetten tapu sorgulama yapılabiliyor. Tapu sahibi e-devlet sistemine giriyor ve tapu sorgulama diyerek tapu bilgilerine erişebiliyor. Buradan aldığı bilgileri imar sorgulama sayfası türü yerlerde değerlendiriyor. Ya da o an fiziki olarak tapusu elinde değilse, ada parsel bilgilerini alıp satış sitelerine gerekli bilgileri girebiliyor. Peki kendi tapumuza değil de başkalarınınkine erişmek istiyorsak bu nasıl olur? Mümkün müdür? Komşunun tapularını öğrenebilir miyiz?

Normal yollardan bir başkasının tapu bilgilerine erişilemez. Yani başkasına ait tapu sorgulanamaz. Sorgulama yapacağınız kişinin T.C no ve e-devlet şifresi izin doğrultusunda sizdeyse, o zaman tabii ki bakabileceksiniz. Eğer şahsın sadece T.C numarası sizdeyse, yine sorgulama yapamazsınız. Çünkü internetten T.C numarası ile tapu sorgulama işlemi yoktur. İşlemi yapanın siz olduğunun kesinleşmesi için bu işlem e-devlette yürütülmektedir.

Eğer arsa sahibini bulmak için yasal gerekçeniz varsa gerekli evraklarla tapu dairesine ya da belediyeye müracaat etmeniz gerekir. Ayrıca avukatlar takpas sistemiyle başkasına ait tapuları görebilmektedirler. Fakat bu sorgulamanın amacı sürmekte olan davalar ve icra işlemleri içindir. 

Anne baba adına tapu sorgulama yapılabilir mi?

Anne ya da baba sağ ise, onların kişisel bilgilerini vermeleri sonucu internetten sorgulama yapılabilir. Eğer size şifrelerini vermezlerse yine aynı şekilde internetten tapularına ulaşamazsınız. Anne ya da baba vefat etmişse, bu bilgilere erişmek için mirasçılık belgesi alınması gerekmektedir. 

Sponsorlu Bağlantılar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

"Yorum Gönderme" yazısına tıkladığınızda, aşağıda yorum yazma kutucuğu belirecektir. Yorumunuzu yazdıktan sonra bir kez "yayınla" butonuna tıklamanız yeterlidir. Yorumunuz denetimden geçtikten sonra yayımlanır. Lütfen nezaket kurallarına özen gösterelim.

Yandex.Metrica