Telegram gruplarında üye çıkarma ve yasaklama

Sponsorlu Bağlantılar

Telegram'da yönetici olduğunuz grup ve kanallarda üye çıkarabilir ve bu üyelerin tekrar gruba girmemesi için yasaklayabilirsiniz. Bunun için grup ayarlarına erişmeniz gerekir. Pc telegram uygulaması üzerinden yapacağımız anlatımı ios ve androidde benzer menülerde bulabilirsiniz. Gruptayken üstte grup adının yazılı olduğu bölüme tıklayın ve grup bilgisi sağında bulunan üç nokta simgesine tıklayın. Çıkan seçeneklerden grubu yönet deyin. "Üyeler" menüsüne tıklayın. Burada üyeleri göreceksiniz, karşılarında ise kaldır yazmaktadır. Kaldır diyerek kişileri gruptan çıkarabilirsiniz. Grup kalabalıksa eğer bul seçeneğini kullanabilirsiniz.




Çıkardınız üye davet bağlantısıyla tekrar girerse eğer bu kişiyi yasaklama yoluna gidebilirsiniz. Bunun için yukarıdaki gibi üyeler listesini görüp kullanıcıya sağ tıklayıp kullanıcıyı kısıtla diyebilirsiniz. Android içinse, üyeler yukarıdaki gibi görüntülendiğinde üyenin yanındaki üç nokta simgesine tıklayın ve "izinleri değiştir" deyip en altta "yasakla ve gruptan çıkar" deyin.


Tüm bu işlemler zahmetli görünüyorsa eğer Telegram gruplarında bot kullanımını öğrenmeniz gerekir. 

Sponsorlu Bağlantılar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

"Yorum Gönderme" yazısına tıkladığınızda, aşağıda yorum yazma kutucuğu belirecektir. Yorumunuzu yazdıktan sonra bir kez "yayınla" butonuna tıklamanız yeterlidir. Yorumunuz denetimden geçtikten sonra yayımlanır. Lütfen nezaket kurallarına özen gösterelim.

Yandex.Metrica