Telegram gruplarında üyelere izin verme ve yasaklama

Sponsorlu Bağlantılar

Telegram gruplarında ayar yapmadığınız sürece üyeler birçok bilgiyi değiştirme hakkına sahip olurlar. Bu ayarları denetleyerek izin verebilir ya da kısıtlayabilirsiniz. Android için grup isminin yazılı olduğu alana tıklayıp, kalem simgesine tıklayın ve ardından "izinler" e dokunun. Burada üyelerin sahip olduğu yetkileri görebilirsiniz.



Eğer mesaj göndermelerini istemiyorsanız mesaj gönderme tikini sola kaydırmanız gerekir. Çıkartma, gif gönderme, medya gönderme gibi seçenekleri de isteğiniz doğrultusunda düzenleyebilirsiniz. Ayrıca kullanıcılar anket oluşturabilirler, bu anketi de yasaklayabilirsiniz. Üyeler aynı zamanda yeni üye ekleyebilir, mesaj sabitleyebilir ve grup bilgisini değiştirebilirler. Bunların hepsini değiştirmek için sola kaydırmanız ve kaydet demeniz gerekmektedir. Kaydet seçeneği yoksa üstte onay simgesine tıklayabilirsiniz.

Yavaş mod kullanıcıların belirli sürede mesaj yazmasına olanak sağlar. Eğer grup çok kalabalık ve her kafadan bir ses çıkıyorsa, örneğin 15 dk'ya çekip kişilerin 15 dakikada bir mesaj yazmasını sağlayabilirsiniz. Bu sayede mesaj gönderen bir kişi, bir sonraki mesajı yollamak için 15 dakika beklemek zorunda kalacaktır. Bu ayarları doğru kullanarak, kullanıcıları da bıktırmadan hakimiyeti sağlayarak grubu daha kaliteli hâle getirebilirsiniz. 

Sponsorlu Bağlantılar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

"Yorum Gönderme" yazısına tıkladığınızda, aşağıda yorum yazma kutucuğu belirecektir. Yorumunuzu yazdıktan sonra bir kez "yayınla" butonuna tıklamanız yeterlidir. Yorumunuz denetimden geçtikten sonra yayımlanır. Lütfen nezaket kurallarına özen gösterelim.

Yandex.Metrica