Telegram'da arama (search) bölümü nasıl kullanılır?

Sponsorlu Bağlantılar

Telegram'da en üstte büyüteç simgeli arama bölümü mevcut. İşletim sistemlerine göre farklılık gösterebildiğinden, kimi cihazlarda "bul" olarak gösterilebilir bu alan. Sonuç olarak, bir şeyleri arayabiliyoruz Telegram'da. Peki ne arayabiliyoruz? Buradan arkadaş bulabilir miyiz? Sohbet grupları ya da? 

Arama bölümüne ilgili olduğunuz sözcükleri yazdığınızda, bu sözcükleri içeren grup ve kanalları görürsünüz. Bunlar kitap, müzik, arkadaşlık, sohbet, kripto para grup ve kanalları olabilir. Bu grup ve kanalların ayarlarının "gizli" olmaması gerekir. Bir grubun varlığını biliyorsunuz ama arama bölümüne yazdığınızda "grubu bulamıyorum" diyorsanız, bu grup yöneticisinin grubu gizliye çevirmiş olmasından kaynaklanır. Bu tür gruplar arama ile bulunamazlar, sadece davet bağlantıları size ulaşmışsa görebilirsiniz.

Arama bölümünde bot bulabilirsiniz. Daha önce paylaştığımız Telegram'da kendi stickerını yapma konusunda bize lazım olan botu bu bölümden aratıp bulmuştuk. 

Kullanıcı adı belirlemiş kişileri arama bölümünden bulabilirsiniz. Örneğin "Oğuz Bilgidurağı" isimli birini aratacaksanız, "oguzbilgiduragi" şeklinde bir yazım ile şansınızı deneyebilirsiniz. Neden şans? Çünkü Oğuz kullanıcı adı belirlemişse ancak o şekilde arama sonuçlarında çıkacaktır. Oğuz kullanıcı adı belirlemişse eğer nasıl bir isim belirlemiştir? Belki ismini Türkçe karakter kullanmadan olduğu gibi yazmıştır. Ya da Oğuz'un internette kullandığı genel bir nicki varsa o nicki yazmayı deneyebiliriz.

Telegram kullanımınız alıştıkça zaman içinde daha etkin aramalar yapacaksınız. 

Sponsorlu Bağlantılar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

"Yorum Gönderme" yazısına tıkladığınızda, aşağıda yorum yazma kutucuğu belirecektir. Yorumunuzu yazdıktan sonra bir kez "yayınla" butonuna tıklamanız yeterlidir. Yorumunuz denetimden geçtikten sonra yayımlanır. Lütfen nezaket kurallarına özen gösterelim.

Yandex.Metrica