Telegram isim ve kullanıcı adı değiştirme

Sponsorlu Bağlantılar

Telegram uygulamasında isim ve kullanıcı adı farklı anlamlara gelmektedir. İsim, sizin görünen isminizdir. Gruplarda vs. yazdığınız isimle görünürsünüz. Kullanıcı adı ise sizin telegram bağlantınızdır. Kullanıcı adı belirlediğinizde  https://t.met/*** şeklinde bir bağlantıya kavuşursunuz. *** yerinde sizin kullanıcı adınız olacak. Bu bağlantıyı bir yerde paylaşıp kullanıcıların sizin sohbet balonunuza ulaşmasını sağlayabilirsiniz. Bunun dışında telegramda arama bölümünde kullanıcı adınız aratıldığında bulunmanız sağlanır. Aradaki farkı anladıktan sonra öncelikle normal ad değiştirme işlemi nasıl oluyor, görelim.

Telegram isim değiştirme nasıl yapılır?

Artık alışık olduğumuz üzere solda üç çizgili menü simgesine  tıklıyoruz. Ardından yukarıda profil resmimizin olduğu kısma dokunuyoruz.



(Bu bölüme ayarlar diyerek de gelebilirsiniz) Açılacak bölümde sağ üstte üç noktalı simgeye tıkladıktan sonra "Adı düzenle" seçeneğine tıklıyoruz. 


Adınızı burada dilediğiniz gibi yazabilirsiniz. Resmi bir isim olmak zorunluluğu yoktur. Fakat bu ismin diğer telegram kullanıcıları tarafından görüntülenebileceğini unutmayın. Ayrıca isimlerde şekilli harfler, özel işaretler kullanılabilir. Özel karakterler için bu konumuzu inceleyebilirsiniz: Özel işaretler yapma



İsminizi yazdıktan sonra sağ üstte onay simgesine tıklayarak isim değiştirme işlemini sonlandırabilirsiniz.


Telegram kullanıcı adı değiştirme nasıl olur?

Ad Soyad değiştirme için yukarıda olduğu gibi üç çizgili menü simgesine tıklayıp profil resminizin olduğu alana tıklayarak kullanıcı adı yazacağınız alana ulaşabilirsiniz. Bu alana "ayarlar" menüsünden de ulaşabilirsiniz. 



Eğer daha önce kullanıcı adı yazmadıysanız, "yok" şeklinde görünecektir. Bu alana tıkladıktan sonra kullanıcı adı belirleyeceğiniz bölüm görüntülenecektir.


Buraya uygun bir kullanıcı adı yazınız. Yazacağınız kullanıcı adı Twitter'daki gibi @kullaniciadi* şeklinde görüntülenecektir. Şimdilik Türkçe karakter kabul edilmiyor. Eğer daha önce başkaları tarafından alınmış bir kullanıcı adı varsa siz alamazsınız. Her Telegram kullanıcısının (kullanıcı adı belirleyenler) kullanıcı adı farklıdır. Burada Telegram uyarısını da dikkate almakta fayda var. Kullanıcı yazdığınızda, kullanıcı adınız aratılarak telegramda bulunabilirsiniz ve listenizde olmayan kişiler tarafından mesaj atılabilir. Kullanıcı adı değiştirme sınırıyla ilgili katı bir kural yoktur, beğenmediğiniz kullanıcı adını daha sonra değiştirebilirsiniz. Ayrıca Telegram'ın uygun görmediği bir sözcük kullanırsanız sorun yaşayabilirsiniz.

Telegram Kullanıcı Adı silme ayarı için yukarıdaki işlemler sırasıyla takip edilir ve kullanıcı adı bölümüne tıklayıp ilgili kısım silinip onaylanır. Kullanıcı adı silmeniz için ilgili alanı boş bırakmanız yeterlidir. Bu sayede kullanıcı adını kaldırmış olursunuz ve telegramda kullanıcı adıyla arama seçeneklerinde çıkmazsınız. 

Sponsorlu Bağlantılar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

"Yorum Gönderme" yazısına tıkladığınızda, aşağıda yorum yazma kutucuğu belirecektir. Yorumunuzu yazdıktan sonra bir kez "yayınla" butonuna tıklamanız yeterlidir. Yorumunuz denetimden geçtikten sonra yayımlanır. Lütfen nezaket kurallarına özen gösterelim.

Yandex.Metrica