Telegram'da engellendiğimi nasıl anlarım?

Sponsorlu Bağlantılar

Telegram'da kişi engellemekwhatsappta olduğundan farklıdır. Bu yüzden bu ayar gerçekleşince neler olduğunu bilmek gerekir. Engellendiğinizi anlamak için bazı testler gerçekleştirmelisiniz. Öncelikle sizi blocklayanların birkaç saniye içerisinde profil resmi ortadan kalkar. Ama kafanızı karıştırmak için profil resmini kendisi kaldırmışsa? 

O zaman diğer teste geçelim. Biri sizi engellediğinde mesaj yazmaya devam edebilirsiniz ve mesaj o kişiye ulaşmaz, sizden sürekli mesaj gider ve tek tik görünür. Attığınız tüm mesajlar tek tikse, o zaman engellemiş diyebilir miyiz? Kişiye mesaj attığınızda tek tik oluyor ama çift tik olmuyorsa bu engellendiğiniz anlamına gelmeyebilir. Belki son görülme ayarını değiştirmiş ve sizin mesajlarınıza hiç bakmıyordur veya hiç Telegram açmıyordur. Daha sağlam bir test lazım bize. 

Sizi engellediğinizi düşündüğünüz kişinin son görülmesi bir anda "son görülme uzun zaman önce" diyorsa, işte bu önemli bir detay. Engellendiğinizi anlamanın en önemli yöntemi budur. Normal şartlar altında, bir kişi son görülme ayarlarını herkese kapattığında ve en az bir ay Telegrama girmediğinde, "son görülme uzun zaman önce" yazar. Eğer engellediğini düşündüğünüz kişi 1 gün öncesine kadar, hatta 1 hafta öncesine kadar konuştuğunuz biriyse ve bir anda "son görülme uzun zaman önce" yazıyorsa, bu durumda sizi engellemiştir. Ama aylardır Telegrama girmeyen birinin de "son görülme uzun zaman önce" şeklinde görülebileceğini unutmayın. Buradaki önemli detay, kısa bir süre önce konuştuğunuz hâlde "son görülme uzun zaman önce" yazmasıdır.

Engellendiğini anlamanın bir yöntemi daha var, o da Telegram'da görüntülü ya da sesli arama daveti yollamak. 




Bu da test etmek için iyi bir yöntemdir. Bu uyarı iki sebepten görünür. Birinci ihtimalin engellenme ihtimali olduğunu yazdık. Diğer ihtimal ise, karşı taraf arama ayarları yapmıştır ve sadece belirli kişilerden arama kabul ediyordur/herkese kapatmıştır/size kapatmıştır. 


Engellendiğimi anlamak için neden bu kadar çetrefilli yöntemler deniyorum, nasıl bir bilmecenin içindeyim dediğinizi duyar gibiyiz. Hak veriyoruz, fakat Telegram'da engellendiğini anlamanın yöntemleri bu şekildedir. Yukarıdaki ihtimallerin hepsi aynı zamanda kişilerin yapacakları ayarlardan da kaynaklanıyor olabilir. Yine de bizce en sağlam yöntem, engellendiğini düşündüğümüz kişinin son görülmesidir. Bu testin başarılı olması için 1-2 hafta içerisinde o kişiyi Telegram'da görmüş olmamız gerekir. Normal şartlarda 1 aydan fazladır Telegrama girmeyenlerde de son görülmenin yukarıda bahsettiğimiz gibi olacağını unutmayın. İhtimalleri bir araya getirmekten başka çözüm yok gibi şimdilik.

Sponsorlu Bağlantılar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

"Yorum Gönderme" yazısına tıkladığınızda, aşağıda yorum yazma kutucuğu belirecektir. Yorumunuzu yazdıktan sonra bir kez "yayınla" butonuna tıklamanız yeterlidir. Yorumunuz denetimden geçtikten sonra yayımlanır. Lütfen nezaket kurallarına özen gösterelim.

Yandex.Metrica