Telegram'da kalın, eğik, altı çizili, üstü çizili yazma

Sponsorlu Bağlantılar

Telegram'da eğik, kalın vs. yazmak ne yazık ki tek bir ayarla mümkün değil şimdilik. Bunun için mesaj yazarken belirlediğiniz sözcükleri sadece belirlediğiniz stilde yazabilirsiniz.

Eğer telefonunuz yazılan mesajı seçip aşağıdaki görseldeki gibi kopyala yapıştır'ın yanında üç nokta belirmesini destekliyorsa, sonraki görselde olduğu gibi eğik kalın gibi seçeneklerden birine tıklayabilirsiniz.






Bir cümle yazarken belirli bir yeri seçerek ya da cümlenin tamamını seçerek üç noktaya tıklayıp Kalın diyerek ilgili yeri kalınlaştırabilirsiniz. Yine görselde görüldüğü gibi eğik, üstü çizili ve altı çizili seçenekler de mevcuttur. 

Bilgisayardan telegram kullananlar ise bu durum şöyledir: Yazdığınız cümle ya da kelimeyi seçme işlemi yapıp mouse'a sağ tıklayıp "biçimlendirme" deyin ve kalın, eğik, üstü çizili, altı çizili seçeneklerinden uygun olanı seçip mesajınızı yollayın.


Eğer biçimlendirme kısmına girmeden klavye kısayoluyla bu işlemleri yapmak isterseniz, yazdığınız mesajı seçtikten sonra CTRL + B ile yazıyı kalınlaştırabilir, CTRL + I ile eğikleştirebilir, CTRL + U ile altı çizili hâle getirebilirsiniz. CTRL + SHİFT + X ile yazılar üstü çizili olurken, CTRL + SHİFT + M ile eş aralıklı olmaktadır. 


Hem telefon hem bilgisayar telegram uygulamasında yazıları stillendirmeye yarayan kısayollar ayrıca şu şekildedir:
Mesajın başına ve sonuna ikişer yıldız konursa kalın olur. 

**Kalın**

Mesajın başına iki alt tire (__) sonuna da iki alt tire konursa italik (eğik) olur.

__eğik__

Mesaj başına ve sonuna iki yaklaşık (~~) işareti konursa üstü çizili olur.

~~üstü çizili~~

Sponsorlu Bağlantılar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

"Yorum Gönderme" yazısına tıkladığınızda, aşağıda yorum yazma kutucuğu belirecektir. Yorumunuzu yazdıktan sonra bir kez "yayınla" butonuna tıklamanız yeterlidir. Yorumunuz denetimden geçtikten sonra yayımlanır. Lütfen nezaket kurallarına özen gösterelim.

Yandex.Metrica