Telegram'da konum paylaşma nasıl yapılır?

Sponsorlu Bağlantılar

Telegram'da bulunduğunuz yerin ya da başka bir yerin konumunu atabilirsiniz. Dilerseniz canlı olarak 8 saate kadar konumunuzu sürekli paylaşabilirsiniz. Bunların hepsinin nasıl yapıldığına bakalım. Mesaj yazın bölümü yanında ataş simgesine tıklayın.



Ardından çıkan seçeneklerden "konum" a dokunun. Bulunduğunuz konumu yollamak için "seçili konumu gönder" e dokunun. Konum atma işte bu kadardır. Eğer başka bir yerin konumunu atmak istiyorsanız, haritayı oynatarak konum simgesini istediğiniz yere yerleştirip "seçili konumu gönder" deyin. Haritada kendi konumunuzu yeniden bulmak için turuncu içerisine aldığımız pusula benzeri simgeye dokunabilirsiniz.




Dilerseniz konumunuzu canlı olarak paylaşabilirsiniz. Whatsapp'ta da bulunan canlı konum paylaşma, belirlediğiniz süre boyunca gittiğiniz her yeri adım adım gösterir, kısaca karşı tarafa konumunuzu izlemesi için izin vermiş olursunuz. Canlı konumumu paylaş dediğinizde 15 dakika, 1 saat, 8 saat seçeneklerinden uygun olanı seçip yolladığınızda, bu süre bitimine kadar konumunuzu paylaştığınız kişi konumunuzu görecektir. Süre bitiminde canlı konum paylaşma kendiliğinden sona erer, herhangi bir işlem yapmanıza gerek kalmaz.

Telegram canlı konum kapatma için sohbet balonuna girin ve "canlı konum" yazan yere dokunup "konum paylaşmayı durdur" deyin, bu sayede paylaşma süresi bitmeden konum kapatma işleminiz gerçekleşir.

Sponsorlu Bağlantılar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

"Yorum Gönderme" yazısına tıkladığınızda, aşağıda yorum yazma kutucuğu belirecektir. Yorumunuzu yazdıktan sonra bir kez "yayınla" butonuna tıklamanız yeterlidir. Yorumunuz denetimden geçtikten sonra yayımlanır. Lütfen nezaket kurallarına özen gösterelim.

Yandex.Metrica