Telegram'da otomatik mesaj silme nasıl olur?

Sponsorlu Bağlantılar

Telegram'da yazdığınız yazılar bir süre sonra yok olsun istiyorsanız otomatik mesaj silme özelliğini kullanabilirsiniz. Bu şekilde süreli mesaj gönderebilirsiniz. Bir sohbet balonunda sağ üstte yer alan üç nokta simgesine tıklayın ve geçmişi temizle deyin.



Altta belirecek seçeneklerden "bu sohbetteki mesajları otomatik sil" kısmında bir zaman dilimi belirleyin. Örneğin biz mesajların 24 saat içerisinde silinmesini istiyoruz. Bu durumda 24 saat bölümüne doğru getiriyoruz ayarı.



Ardından "otomatik silmeyi etkinleştir" diyoruz.
"Bu sohbetteki yeni mesajlar 24 saat içerisinde otomatik olarak silinecektir" şeklinde bildirim aldığımızda, işlem tamamdır. Şimdiye dek yazılmış mesajların ayarını değiştirmez bu, sadece bundan sonra yazılacak mesajların ayarını değiştirir. 24 saati seçtiğinizde, 24 saat sonra siz ve karşı taraf yazdıklarınızı göremeyeceksiniz. Yazılan herhangi bir mesaj, süresi dolduğunda yok olacaktır. 

Bu ayarı yöneticisi olduğunuz gruplarda da uygulayabilir ve belli bir süre sonra mesajların herkesten yok olmasını sağlayabilirsiniz. 

Otomatik mesaj silme kapatma ayarı içinse, yine geçmişi temizle'ye tıklayınız. "Bu sohbetteki mesajları otomatik sil" seçeneğini 24'ten kapalıya doğru kaydırın ve "onayla" deyin. "Otomatik silme artık kapalı" yazısı çıktığında bu ayarı kapatmışsınız demektir.

Sponsorlu Bağlantılar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

"Yorum Gönderme" yazısına tıkladığınızda, aşağıda yorum yazma kutucuğu belirecektir. Yorumunuzu yazdıktan sonra bir kez "yayınla" butonuna tıklamanız yeterlidir. Yorumunuz denetimden geçtikten sonra yayımlanır. Lütfen nezaket kurallarına özen gösterelim.

Yandex.Metrica