Yandex geçmişini ve arama ipuçlarını silme

Sponsorlu Bağlantılar

Bugün yandex browser kullananlar ya da google chrome gibi tarayıcılarla yandex'e girenlerin arama geçmişlerin, arama ipuçlarını nasıl silebileceklerinden söz edeceğiz. Dilerseniz işe yandex browser ile başlayalım.

Yandex tarayıcı arama geçmişi temizleme

Öncelikle sağ üstte yer alan üç çizgi menüsüne ardından çıkan seçeneklerden Geçmiş'in üzerine geliyoruz ve solda yeniden beliren seçeneklerden geçmiş'e tıklıyoruz. 




Bilgisayar kullananlar CTRL+H kombinasyonu ile de geçmişe ulaşabilirler. Yani CTRL ile H tuşuna aynı anda basılacak. 

Geçmiş görüntülendikten sonra girilen siteler tek tek silinebilir. Fakat belirli bir tarihtekileri silmek isterseniz açılan bölümde altta geçmişi temizle bölümüne tıklayabilirsiniz.




Son 1 saati mi silmek istiyorsunuz son 1 günü mü? Yoksa tüm zamanları mı? Eğer şimdiye dek her şeyi silmek istiyorsanız tüm zamanlar seçeneğini işaretlemeniz gerekir. Ayrıca indirilenler, görüntülemeler gibi seçeneklerden de silinmesini istediklerinizi işaretleyip temizle dediğinizde yandex geçmişi silme işlemini tamamlayabilirsiniz. 

Arama ipuçları nasıl silinir?

Chrome ya da diğer tarayıcılardan yandex.com'da arama yapıldığında daha önce aradığımız sözcükler belirmeye başlar:





Bunları hemen yanlarında bulunan x smgesiyle kaldırmak mümkün fakat bu zahmetli bir iş gibi görünüyor. Bunun yerine https://yandex.com.tr/tune/search adresine giriş yaparız ve arama geçmişini göster tikini kaldırırız. Bundan böyle aradıklarımız arama ipucu olarak karşımıza çıkmaz. 





Şimdiye dek yaptığımız tüm aramaların arama ipucundan çıkarılması içinse arama geçmişini temizle dememiz yeterlidir. Konu ile ilgili kafanıza takılanları yorum bölümünden bizlere iletebilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

"Yorum Gönderme" yazısına tıkladığınızda, aşağıda yorum yazma kutucuğu belirecektir. Yorumunuzu yazdıktan sonra bir kez "yayınla" butonuna tıklamanız yeterlidir. Yorumunuz denetimden geçtikten sonra yayımlanır. Lütfen nezaket kurallarına özen gösterelim.

Yandex.Metrica