Binance ve diğer borsalarda Google Authenticator'u devre dışı bırakma

Sponsorlu Bağlantılar

Google Authenticator kimlik doğrulama hizmetidir. Bu sayede bir siteye giriş için sadece şifre bilmek yetmez, aynı zamanda bu doğrulamayı geçmek gerekir. Eğer bu doğrulama size sıkıcı geldiyse ya da çeşitli gerekçelerden dolayı bu doğrulamayı kaldırmak isterseniz başvuracağınız yer işlem yaptığınız sitedir. Biz Binance üzerinden örneklendireceğiz fakat sizler Google doğrulamasını kaldırmak istediğiniz sitede bu işlemleri gerçekleştirebilirsiniz. Genellikle kullanıcı profiline tıklandığında güvenlik bölümünde yer alır bu Google Doğrulaması. 

Binance'ta da profilinize tıkladığınızda güvenlik bölümünde bulabilirsiniz Google Doğrulama'yı.


Google Doğrulama'nın karşısında devre dışı bırak yazısına tıklayın. 




Kod almak için tıklayın dedikten sonra mailinize gelen kodu bu bölüme girin. Google doğrulama kodu bölümüne ise Google Authenticator'da görünen kodu girin. İşlemleri sürdürdükten sonra Google doğrulamasını kaldırmış olacaksınız.

Google Authenticator eski telefonunda kalanlar, telefonu bozulmuş olanlar ya da bir şekilde uygulamayı silmiş olanlar ne yapabilirler peki? 

Sitenin size verdiği anahtarı bir yere kaydetmediyseniz ya da Google Authenticator'u daha önce yedeklemediyseniz maalesef geriye tek bir yöntem kalıyor, o da sitenin doğrulama prosedürlerini yerine getirmek. Daha önce Binance ya da diğer borsalara kimlikleriyle üye olmuş kişiler için işler biraz daha umut verici. Yaptığımız testlerde Kucoin borsasında böyle bir hesabı kurtarabildik. Bu durumdaki kişilerin giriş yapamadıkları sitelerin müşteri hizmetlerine ulaşmaları ya da "2fa kaldırma" menülerinden ilerlemeleri gerekiyor. 

Binance borsasına kaydolma adımları için bu konuyu inceleyebilirsiniz: Binance kayıt

Sponsorlu Bağlantılar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

"Yorum Gönderme" yazısına tıkladığınızda, aşağıda yorum yazma kutucuğu belirecektir. Yorumunuzu yazdıktan sonra bir kez "yayınla" butonuna tıklamanız yeterlidir. Yorumunuz denetimden geçtikten sonra yayımlanır. Lütfen nezaket kurallarına özen gösterelim.

Yandex.Metrica