Başkasının TC no'sunu öğrenmek mümkün mü?

Sponsorlu Bağlantılar

Bu yazı bilgilendirme mahiyetinde olup, birinin TC NO'sunu bulma amacı taşımaz, aksine başkalarının nasıl TC'mize ulaşabileceğini anlatmak içindir. 

* Birinin TC'nosunu öğrenmenin bazı yolları vardır. Bunlardan kimisi yasal, kimisi yasal değildir. Öncelikle herkesin merak ettiği soruya cevap verelim: İnternetten TC no bulmak mümkün müdür? İnternetin kuytu köşeşerinde TC no bulmak mümkündür ve yasal değildir, suçtur. Daha önce 2009 seçimlerinde oy kullanmış herkesin TC no, doğum yeri, adres gibi bilgileri internette paylaşılmıştı. Bu bilgiyi veren siteler erişime kapatıldı fakat tüm bilgilerin olduğu dosyanın hâlâ bazı yerlerden indirilebildiği söylenmektedir. Dolayısıyla internetten TC no'nuzu öğrenmek isteyen art niyetli biri bu tür yollara başvuravilir ve TC'nunuzu bulabilir. Bu tür girişimlerde bulunmak suçtur ve cezası vardır.

* Bazen alışveriş siteleri ya da başka platformlar hacklenmekte ve içinde TC NO da olan kullanıcı bilgileri çalınmaktadır. Bu dataların yabancı forumlarda ücret karşılığı satıldığı yine zaman zaman duyduğumuz bilgiler arasında olup suç teşkil eden girişimler olduğunu hatırlatmakta fayda vardır.

* Bazı iş kollarında ve kurumlarda TC no bilgilerimize ulaşmak mümkündür. Bu verilere izinsiz ve gayri resmi yöntemlerle ulaşılabilir. Art niyetli bir çalışan bu bilgilere erişebilir. 

Yöntemleri çoğaltmak mümkündür. Görüldüğü üzere üzerine vazife olmadığı halde bile bir kişinin TC'sine ulaşmak, öğrenmek gayrı resmi yöntemlerle olasılık dahilindedir. Başınıza böyle bir şey geldiğinde, birinin TC'nize bu tür yöntemlerle eriştiğini fark ettiğinizde hukuki yollara başvurabilirsiniz. 

Sponsorlu Bağlantılar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

"Yorum Gönderme" yazısına tıkladığınızda, aşağıda yorum yazma kutucuğu belirecektir. Yorumunuzu yazdıktan sonra bir kez "yayınla" butonuna tıklamanız yeterlidir. Yorumunuz denetimden geçtikten sonra yayımlanır. Lütfen nezaket kurallarına özen gösterelim.

Yandex.Metrica