Aile bireylerinin TC NO'su nasıl öğrenilir?

Sponsorlu Bağlantılar

Bazı durumlarda anne, baba, eş ve çocukların TC no bilgisine ihtiyaç duyarız. O an bu kişilere ulaşamadığımız ya da onlar kimliklerine ulaşamadığı için TC NO'ya nasıl erişeceğimizi düşünürüz. Bunun bilinen yasal bir yolu var. E-devlet'te aile bireylerinin TC no bilgilerine erişmek mümkün. Bunun için E-Devlet'te nüfus kayıt örneği sorgulama sayfasını kullanacağız. Ailenin TC'nosunu öğrenmemiz için gerekli olan Nüfus kayıt örneği sorgulama sayfası güncel olarak şu şekildedir: https://www.turkiye.gov.tr/nvi-nufus-kayit-ornegi-belgesi-sorgulama . İster bu linkten ister e-devlet uygulamasından nüfus kayıt örneği sorgulama menüsüne girebilirsiniz. Girdikten sonra "Yukarıdaki bilgilendirme yazısını okudum." şıkkını işaretleyip devam diyoruz.

Nüfus Kayıt Örneği Tipi olarak aile seçersek eşimizin ve çocuklarımızın bilgilerine ulaşırız. Nüfus aile seçersek eğer eş, anne baba ve çocuklarımızın TC NO bilgilerine ulaşabiliriz. Vukuatlı Belge (Olayları Göster) bölümünü hayır olarak seçebiliriz. Belgenin neden verileceği bölümünü ise kişi talebi olarak seçip sorgula diyoruz.



Sorgulama sonrası aile nüfus kayıt örneği belgesi hazır olacaktır. Belgede anne, baba, eş ve çocukların TC no bilgilerine erişmek mümkündür. 

Aile nüfus kayıt örneğinde abi, abla ve diğer kardeşlerimizin TC no bilgilerini göremeyiz. Ama anne ya da babamız e-devlet hesaplarıyla giriş yaptıklarında "nüfus aile" seçeneği ile çocuklarının yani kardeşlerimizin TC no bilgilerine ulaşabilirler. Aynı şekilde nene ve dedelerimizin TC no bilgilerine yine anne ve babamız aynı menüden ulaşabilirler. 

Sponsorlu Bağlantılar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

"Yorum Gönderme" yazısına tıkladığınızda, aşağıda yorum yazma kutucuğu belirecektir. Yorumunuzu yazdıktan sonra bir kez "yayınla" butonuna tıklamanız yeterlidir. Yorumunuz denetimden geçtikten sonra yayımlanır. Lütfen nezaket kurallarına özen gösterelim.

Yandex.Metrica