Instagram'da okundu - görüldü kapatma tekniği

Sponsorlu Bağlantılar

Birçok mesajlaşma uygulamasında mesajın gönderilen kişi tarafından okunup okunmadığını belirten işaretler bulunur. Instagram'da da mesaj gönderdiğimiz kişi mesajı açtığında "görüldü" şeklinde yazı belirmektedir. Peki biz karşı tarafsak ve okuduğumuz mesajların "görüldü olarak" görünmesini istemiyorsak ne yapabiliriz? 

Bilindiği üzere 2021 yılı itibari ile Instagram'da görültü - okundu kapatma özelliği yok. Fakat bunu vaat eden bazı uygulamalar var. Biz üçüncü parti uygulamalarına çok sıcak bakmadığımız için bu uygulamalar hakkında detaylı bilgi vermeyeceğiz. Bu tür uygulamalar kullanmak isteyenler "görüldü kapatma ek uygulama" türü aramalarla bu uygulamalara erişebilirler.

Biz Instagram içinde keşfettiğimiz ve kullanıcıların görüldü atmadan mesaj okuma şeklinde dile getirdikleri bir ayardan söz edeceğiz. Bu bir instagram okundu kapatma yöntemidir ve biraz dolambaçlı görünebilir. Denemek isteyenler için nasıl yapıldığını anlatmaya başlıyoruz.

Biri size mesaj attığında o kişinin mesajını açmadan direkt profiline gidin. 



Sağ üst köşede yer alan üç noktaya dokunun ve çıkan seçeneklerden "kısıtla" deyin. Bu kısıtlama geri alınabiliyor ve karşı tarafa herhangi bir bildirim gitmiyor. Bir kişiyi kısıtladığınızda "sohbetler" bölümündeki mesajı "istekler" bölümüne taşınır. Dolayısıyla kısıtladığımız kişinin mesajını "istekler" bölümünde okumaya gidebiliriz. 





İstek bölümüne gider ve o kişinin mesajını okuruz. Mesaj içinde "kısıtlamayı kaldır" yazar ve buna kesinlikle dokunmuyoruz. Eğer mesajı okuduğunuz yerde "kısıtlamayı kaldır" yazarsanız mesaj "sohbetler" bölümüne taşınır ve mesajı gördüğünüz de karşı taraf tarafından anlaşılır. "İstek" bölümünde mesajı okuduktan sonra hiçbir şeye dokunmadan arama bölümünden o kişinin profiline gidiyoruz, sağ üst köşede yer alan üç nokta simgesine dokunup ardından "kısıtlamayı kaldır" diyoruz. Böylelikle o kişi ile kısıtlamamız kalkmış olur ve mesajı "sohbetler" bölümümüze düşer. Sohbetler bölümünde o mesajı okumadığımız sürece karşı taraf mesajın okunup okunmadığını anlamayacaktır. 

Instagram'da herhangi bir değişiklik ya da güncelleme olmadığı sürece yukarıdaki yöntem çalışmaktadır. Bir arkadaşınızla bunu test edebilirsiniz. 

Sponsorlu Bağlantılar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

"Yorum Gönderme" yazısına tıkladığınızda, aşağıda yorum yazma kutucuğu belirecektir. Yorumunuzu yazdıktan sonra bir kez "yayınla" butonuna tıklamanız yeterlidir. Yorumunuz denetimden geçtikten sonra yayımlanır. Lütfen nezaket kurallarına özen gösterelim.

Yandex.Metrica