Instagram'da mesaj kapatma ve açma (dm kapatma - açma)

Sponsorlu Bağlantılar

Instagram'da mesaj ayarlarını değiştirebilirsiniz. Bu ayarlarlar birlikte dm'yi herkese açma, dm'yi herkese kapatma gibi sonuçları kısmen elde etmeniz mümkündür. Sağ üst köşede yer alan simgeye dokunuyoruz. Bu bizi mesaj bölümüne götürür. 






Mesaj bölümünde sohbetler, odalar yazan yerin hemen yanında "istek" bölümüne dokunuruz. 


İstek bölümüne girince "sana kimlerin mesaj gönderebileceğini seç" yazısına dokunuruz ve "mesaj kontrolleri" menüsüne ulaşırız. 



Buraya gelmenin diğer bir yolu Ayarlar/gizlilik/mesajlar sıralamasını takip etmektir. Bu şekilde de "mesaj kontrolleri" bölümüne erişebilirsiniz. Şimdi mesaj kontrolleri menüsünde neler yapabiliyoruz bakalım.



Instagram'da sadece takip ettiklerim mesaj atsın diyenler aşağıdaki ayarları inceleyebilirler.

İnstagram'daki takipçilerin
bölümüne dokunuyoruz. Takipçilerimizden (bizi takip eden ama bizim takip etmediğimiz) mesaj almak istiyor muyuz? Eğer takipçilerimizin mesaj atmasını istemiyorsak "istek alma" deriz. Böylelikle bizim takip etmediğimiz ama bizi takip eden instagram kullanıcılarının mesajları bize ulaşmaz. Buna mesaj engelleme de diyebiliriz. Eğer takip etmediğimiz ama bizi takip eden kişilerin attığı mesajlar "mesaj istekleri" bölümüne düşsün istiyorsak, ayarı görseldeki gibi bırakırız. 

Şunu da belirtmek gerekir ki Instagram'daki takipçilerimizi bizler de takip ediyorsak onlardan gelen mesajları engelleyemeyiz. Onları bireysel olarak engelleyebiliriz sadece. Instagram'da takip ettiğimiz kişiler direkt mesaj yoluyla bizlere ulaşabilirler. Yani mesaj istek bölümüne düşmeden direkt mesaj kutumuza düşer. Bu sebepten Instagram'daki takipçilerin ayarından anlaşılması gerekenin "bizim takip etmediğimiz ama bizi takip eden" kişiler olduğunu yeniden belirtelim. 



Bu bölümden geri gidiyoruz ve "instagram'daki diğer kişiler" menüsüne giriyoruz. Diğer kişiler kimdir? Takip etmediğimiz ve takipçilerimizde de olmayan kişiler diğer kişiler olarak adlandırılırlar. Bu kişilerin mesajlarının da bize ulaşıp ulaşmayacağını buradan kontrol edebiliriz. Bu kişilerin mesajları mesaj istekleri bölümüne düşer. Eğer bu durumdan rahatsızsak bu kişilerin mesajlarını tamamen engelleyebiliriz. "istek alma" dediğimizde takip etmediğimiz ve takip edilmediğimiz kişilerin mesajları bize ulaşmayacaktır.




Diğer kişiler meselesini anladık, peki bir önceki "instagram'daki takipçilerin" ayarını yeterince kavradık mı? Yukarıda takipçiler ifadesini "bizim takip etmediğimiz ama bizi takip edenler" olarak tanımladık. Ayarda kastedilen kişiler de bunlardır. Bu sayede sizi takip eden ya da etmeyenler için dm açma ya da dm kapatma işlemi gerçekleştirebilirsiniz. 

Mesaj kontrolleri menüsünde Facebook'taki kişiler için de ayarlama yapabilirsiniz. Grup sohbetleri başlığı altında "seni gruplara kimler ekleyebilir" bölümünde gerekli düzenlemeleri yapıp grup sohbetlerine dahil olmayı da kapatabilirsiniz.






Ayrıca bir şekilde size ulaşan kişileri engellediğinizde de mesaj atmalarını engellemiş olursunuz. 

Yukarıdaki bilgilere ilave olarak dikkat çekici bir olay daha var. Takip etmediğiniz ve sizin takip etmediklerinizden biriyle daha önce bir konuşma gerçekleştirdiyseniz yukarıdaki ayarlar işe yaramamaktadır. İki taraf sohbet geçmişini silse dahi daha sonra mesaj attıklarında yukarıdaki ayarlar ne olursa olsun direkt mesajlaşabilmekteler. Defalarca test etmiş olmamıza rağmen bu kişilerin bize direkt mesaj atabildiklerini gördük. Bu sebepten yukarıdaki ayarların daha önce mesajlaşılmış birinde etkisi olmadığı söylenebilir. Bu şekilde ısrarla mesaj atanları engellemek en doğrusu olacaktır. 

Sponsorlu Bağlantılar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

"Yorum Gönderme" yazısına tıkladığınızda, aşağıda yorum yazma kutucuğu belirecektir. Yorumunuzu yazdıktan sonra bir kez "yayınla" butonuna tıklamanız yeterlidir. Yorumunuz denetimden geçtikten sonra yayımlanır. Lütfen nezaket kurallarına özen gösterelim.

Yandex.Metrica