Kargo takip numarası (barkod) nedir, niye gelmedi, ne zaman gelir?

Sponsorlu Bağlantılar

Kargo ve posta gönderilerinin bir barkod numarası olur, kargo-posta takip numarası ismi de verilen bu numaralar sayesinde kargonun tüm hareketleri izlenebilir. Postaya veriliş tarihinden postanın teslim anına dek bu süreci izlemeyi kolaylaştıran numaralara kargo takip no denir. Kargo barkod no olarak da isimlendirilen bu numaralar genellikle sms yoluyla alıcıya iletilir.

Kargo takip no niye gelmedi?

Eğer beklediğiniz postanın takip numarası size sms olarak ulaşmadıysa şunlardan dolayı olmuş olabilir:

* Henüz postaya verilmemiş ya da posta kabul şubesinde işleme alınmamıştır,
* Sistemde sms gönderimi yapılmamıştır ya da sms geç gelecektir,
* Telefon numaranız yanlış yazılmış ya da şubede kabul personeli tarafından sisteme yanlış girilmiştir,
* Telefonunuz o esnada kapalı olmuş olabilir, kapalı telefonlar açıldıklarında bazı sms'ler geç gelmektedir.

Kargo takip numarası ne zaman gelir?

Kargo takip numarası normal şartlar altında "kargonuz şubeye verildiği anda" yani "kargonuz kabul edildiği esnada" tarafınıza sms olarak iletilir. Bunun için telefonunuzun doğru yazılması ve kargo sisteminin sms'leri anında yollaması gerekir. Eğer süreç uzadıysa size kargo gönderen kişi/şirkete ulaşıp kargo numarası talep edebilirsiniz. Alışveriş yapılan güvenli sitelerde "ürün takip" menülerinde kargo detayları ve kargo numarası bulunabilir. 

Kargo takip numarası ile nasıl sorgulama yapılır?

Tarafınıza bildirilen kargo takip numarasını kargo firmasının internet sitesinde doğru yere yazarak sorgulayabilirsiniz. Aras kargo takibi, mng kargo takibi gibi aramalar yaparak kargo firmasının sorgulama sayfasına erişebilir ve barkod numaranızı sorgulatabilirsiniz. Sorgulama sonrası kargonun hareketleri görünecektir. 

Sponsorlu Bağlantılar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

"Yorum Gönderme" yazısına tıkladığınızda, aşağıda yorum yazma kutucuğu belirecektir. Yorumunuzu yazdıktan sonra bir kez "yayınla" butonuna tıklamanız yeterlidir. Yorumunuz denetimden geçtikten sonra yayımlanır. Lütfen nezaket kurallarına özen gösterelim.

Yandex.Metrica