Postaya- Kargoya yanlış adres verince ne olur?

Sponsorlu Bağlantılar

Bir posta - kargo gönderdiniz ve sonrasında adresin hatalı olduğunu fark ettiniz, neler yapılabilir, süreç nasıl işler, kargo - posta geri gelir mi?

Yanlış adrese kargo -posta gönderdiğinizde kargonuz ya geri gelecektir ya da o adrese teslim edilecektir. Neler olabileceği ile ilgili çeşitli senaryolar kurabiliriz.

* Normal şartlar altında personel verdiğiniz adrese gider ve o kişiyi sorar, tanımıyoruz derlerse iade eder ve bir süre sonra kargo gönderici adresini doğru yazmış olmanız durumunda size geri gelir. Eğer gönderici adresini yani sizin adresinizi doğru yazmadıysanız kargo gönderilen şube ya da bağlı olduğu merkeze geri döner ve orada bekletilir. 

* Personelin gittiği adres kapalıysa ve telefonla kimseye ulaşamıyorsa daha sonra alınması için şubeye götürür. Kargo gönderdiğiniz kişi o şubeye yakınsa bekleme süresi içinde gidip kargoyu alabilir, eğer o şubeye çok uzaksa ve alamayacak durumdaysa bekleme müddeti sonunda kargo size geri gelir. Eğer sizin de adresiniz hatalıysa kargoyu gönderdiğiniz şube veya merkezde bekletilir. 

* Birçok posta türü için talimat vermek mümkündür. Örneğin kargonuz hâlâ yoldaysa ya da dağıtıcı henüz dağıtıma çıkarmadıysa kargo şubesine gidip "talimat" verebilir ve istediğiniz herhangi bir adrese ve isme gitmesini sağlayabilirsiniz. Bu hizmet için kargoyu gönderenin bizzat kimliğiyle başvurması gerekir. Talimat hizmeti genellikle ücretlidir. Taahhütlü vb. postalar için talimat hizmeti olmayabilir. 

* İlk maddede " Normal şartlar altında personel verdiğiniz adrese gider ve o kişiyi sorar, tanımıyoruz derlerse iade olur" demiştik. Bu senaryonun bir de kötü tarafı var. Gidilen adres işyeri olabilir, orada çalışan bir işçi olduğu düşünülerek teslim alınabilir. Ya da gidilen bir evde kötü niyetli birileri tarafından "evet burada oturuyor" denilerek alınabilir. Bunlar nadir rastlanan ama az da olsa görülen durumlardır. Böyle bir durumda "kargom - postam başkasına teslim edilmiş" şeklinde itiraz edebilirsiniz fakat bizzat verdiğiniz adrese gidildiği için ve kargoların çoğu aile bireylerine/işyeri sorumlularına teslim edilebildiği için sıkıntılı bir süreç başlayabilir. Bu sebepten yanlış adres verdiğinizde işinizi şansa bırakmamalı ve kargo firmasına durumu bildirmelisiniz. 

Sponsorlu Bağlantılar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

"Yorum Gönderme" yazısına tıkladığınızda, aşağıda yorum yazma kutucuğu belirecektir. Yorumunuzu yazdıktan sonra bir kez "yayınla" butonuna tıklamanız yeterlidir. Yorumunuz denetimden geçtikten sonra yayımlanır. Lütfen nezaket kurallarına özen gösterelim.

Yandex.Metrica