Whatsapp kalın, italik, üstü çizili yazma nasıl yapılır?

Sponsorlu Bağlantılar

Whatsapp'ta mesajlarımızı daha etkili kılmak için kalın, eğik ve üstü çizili yazabiliriz. Nasıl yapıldığına birlikte bakalım. 

WhatsApp'ta kalın yazma

WhatsApp'ta kalın (bold) yazmak için kalın görünmesini istediğimiz kelime ya da cümlenin önüne ve sonuna yıldız (*) koyarız. Örnek: *bilgiduragi.blogspot.com* şeklinde. 



Bu şekilde uzun bir yazının sadece belirli bir bölümünü ya da komplesini kalın yazmak mümkündür. Unutulmaması gereken şudur ki yıldızlar arasında kalan yazılar komple kalın olacaktır. 

WhatsApp'ta italik (eğik) yazma

Yazılarınız içerisinde eğik (italik) görünmesini istediğiniz bölümün başına ve sonuna alt tire "-" ekleriz. Örneğin _bilgiduragi.blogspot.com_, bu şekilde yazdığımızda alt tire arasında kalan bölüm tamamen italik olacaktır. 


WhatsApp'ta üstü çizili yazma

WhatsApp'ta üstü çizili yazacağımız ifadenin başına ve sonuna yaklaşık işareti ( ~ ) koyarız. Örnek: ~bilgiduragi.blogspot.com~



Bu şekilde yaklaşık işaretlerinin arasında kalan yazılar üstü çizili olacaktır. 

WhatsApp'taki yazıları kalın, italik, üstü çizili, tek aralıklı yapmanın bir diğer yolu yazının belirli bir bölümüne basılı tutup seçmek ve çıkacak üç nokta simgesine dokunup kalın, italik, üstü çizili, tek aralıklı seçeneklerinden birini seçmektir.



Şimdilik WhatsApp'ta altı çizili yazma özelliği yoktur.

Sponsorlu Bağlantılar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

"Yorum Gönderme" yazısına tıkladığınızda, aşağıda yorum yazma kutucuğu belirecektir. Yorumunuzu yazdıktan sonra bir kez "yayınla" butonuna tıklamanız yeterlidir. Yorumunuz denetimden geçtikten sonra yayımlanır. Lütfen nezaket kurallarına özen gösterelim.

Yandex.Metrica