Windows ekran kapanma süresi nasıl ayarlanır?

Sponsorlu Bağlantılar

Birçok elektronik cihaz bir süre kullanılmadığında uyku moduna geçer. Windows kullanıcıları da bu özelliği kullanmaktadırlar. Masaüstü bilgisayar ve laptoplarda herhangi bir işlem yapılmadığında ekran kapanmakta ve mouse hareket ettirilerek ya da klavyede herhangi bir tuşa basılarak ekran yeniden açılmaktadır. Peki ekran kapama süresi kısaysa ya da uzunsa ne yapmalı? Ekran kapama süresini ayarlayabildiğimiz bir bölüm mevcut. Windows'un birkaç sürümü için buraya nasıl ulaşıldığına bakalım. 

Windows 10: Aramak için buraya yazın bölümüne "güç planı" yazmaya başlıyoruz. Seçeneklerden  "güç planını düzenle"yi seçiyoruz.



Plan ayarlarını değiştir şeklinde çıkan ayarlarda ekranı kapat karşısında ekranın dokunulmadığı sürece ne zaman kapatılması gerektiğini seçebiliriz. Pilde ve Prize takılı olarak iki ayrı seçeneğimiz bulunmaktadır. Bilgisayarın dokunulmadığı sürece ne zaman uyku moduna alınması gerektiğini de yine buradan seçebiliyoruz. "Pilde" seçeneği priz takılı değilken yani bilgisayar sadece pil ile çalışırken, "prize takılı" seçeneği ise bilgisayar prize takılıyken anlamına gelmektedir. Ekran kapanma ve uyku modu süresini ayarladıktan sonra "değişiklikleri kaydet" demeyi untumayın. 






Windows'un  diğer sürümlerinde de bu ayarı bulup dilediğiniz şekilde düzenleyebilirsiniz. Bu ayara Denetim Masası'ndan ulaşılmaktadır. Sıralamanız birçok Windows sürümünde (windows 9, windows 8, windows 7, windows xp vs...) aynı olacaktır. Öncelikle Denetim Masası'nı açın. Ardından "Donanım ve Ses" logouna tıklayın. 


Sonraki ekranda Güç seçenekleri altında bulunan seçeneklerden "bilgisayarın uyku moduna geçme ayarlarını değiştir" ya da "güç planını düzenle"ye tıklayın. Eğer sizde bu şekilde değilse "güç seçenekleri" başlığına tıklayıp işleme devam edebilirsiniz. 


Buradan ekranın kapanma süresi ya da uyku moduna giriş süresini pilde ve prize takılı oluşuna göre ayrı ayrı ayarlayabilirsiniz. 




Bu ayarları yapmanıza rağmen belirttiğiniz sürede ekran kapanmıyorsa ekranın kapanmasını engelleyen bir problem ya da ayar vardır. 

Sponsorlu Bağlantılar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

"Yorum Gönderme" yazısına tıkladığınızda, aşağıda yorum yazma kutucuğu belirecektir. Yorumunuzu yazdıktan sonra bir kez "yayınla" butonuna tıklamanız yeterlidir. Yorumunuz denetimden geçtikten sonra yayımlanır. Lütfen nezaket kurallarına özen gösterelim.

Yandex.Metrica