Youtube'da özel mesaj atma var mı? Birine nasıl ulaşılır?

Sponsorlu Bağlantılar

Youtube'da bazen birilerine mesaj atma ihtiyacı duyarız. Profil linkine tıklarız ve mesaj atılacak alanı bir türlü bulamayız. Yoksa Youtube'da özel mesaj atma yok mu?

Youtube'da Ağustos 2021 itibarıyla özel mesaj atma yoktur. Bunun yerine alternatifler vardır. Bunların neler olduğuna gelin birlikte bakalım.

Bu işlem Youtube'a chrome gibi tarayıcılardan girenler içindir. Videoların altında yorum yapan birine mesaj göndermek istiyorsak profil ismine tıklarız. 


Profilinde tartışma bölümüne tıklarız. Bu bölüm nedense uygulamada görünmemekte, bizler de PC'den chrome tarayıcı ile girmeyi denedik. Kullanıcı profiline girip tartışma bölümüne tıklandığında herkese açık bir yorum ekle bölümü bulunmaktadır. 



Buraya özel olmamak kaydıyla bir şeyler yazabiliriz. Burayı herkes görebilir. Eğer o kişiden bize ulaşmasını istiyorsak iletişim bilgilerimizi verebiliriz. Bu özel mesaj değildir, fakat kişiye ulaşmak için bir alternatiftir. Kişiye bildirim gider ve bakmak isterse yaptığınız yorumu görür. Bunu Youtube yorumuna yanıt vererek de yapabilirsiniz fakat burası kişinin sayfası olduğu için görünürlük daha fazladır.

Ayrıca bir kişinin profiline girildiğinde hakkında menüsü bulunur. Hakkında menüsünde kişinin ne zaman katıldığı gibi bilgiler bulunur. Kullanıcılar dilerlerse buraya kişisel bilgilerini yazabilmekte. Dolayısıyla ulaşılabilir olmak isteyen kişiler bu bölüme mail ve sosyal medya hesaplarının linkini yazabiliyorlar. 

Bu yöntemler kişiye ulaşmamızı sağlamıyorsa, bir diğer yöntem kişiyi Facebook, Twitter, Instagram gibi mecralarda aramaktır. Tabii bunun için Youtube'daki isim ve profil resminin diğer sosyal medya uygulamalarında da aynı olması gerekir ki yüzlerce sonuç arasından kişiyi tanımak mümkün olsun.

Görüldüğü üzere Youtube'da özel mesaj atma olmadığı için biraz çetrefilli yollardan gitmek gerekir. Yukarıdaki yöntemlerden size uyanı deneyip iletişimin bir yolunu bulabilirsiniz. 

Sponsorlu Bağlantılar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

"Yorum Gönderme" yazısına tıkladığınızda, aşağıda yorum yazma kutucuğu belirecektir. Yorumunuzu yazdıktan sonra bir kez "yayınla" butonuna tıklamanız yeterlidir. Yorumunuz denetimden geçtikten sonra yayımlanır. Lütfen nezaket kurallarına özen gösterelim.

Yandex.Metrica