Hangi bankalarda hesabım var? E-devlet'ten banka sorgulama

Sponsorlu Bağlantılar

Hangi bankalarda hesabım olduğunu nasıl öğrenebilirim?

Haberimiz olsun ya da olmasın, birçok bankada hesabımız olabiliyor. Bunların bazısını işlem yapmadığımız için yıllar içinde unutuyoruz. Her bankaya gidip tek tek sormak da zor olacağı için bunun pratik bir yolu olmalı diyoruz. Evet, artık bunun pratik bir yolu var. E-Devlet'te bu bilgi sorgulanabiliyor.

Adıma habersiz banka hesabı açılmış mı? Kaç banka hesabım var diyenler e-devlet girişi yapıp bu bilgiyi görebilirler. Yapacağımız işlem sadece hangi bankalarda hesabımız olduğunu gösterir. Bankalardaki toplam parayı şimdilik e-devlet ya da benzeri bir uygulamada göremiyoruz. Dolayısıyla tüm bankalarda toplam ne kadar şeklinde bir hizmet şimdilik yoktur.

Banka hesapları nasıl görünür?

E-devlet sitesine şifremizle giriş yapıyoruz. Ardından https://www.turkiye.gov.tr/bddk-mevduatkatilim-fonu-hesabi-bulunan-banka-sorgulama linkine tıklıyoruz. 


Bilgilendirme yazısını okuyor ve onaylıyoruz, ardından devam et diyoruz. Uygulamadan giriş yapanlar için link çalışmıyorsa eğer arama bölümüne banka yazıp çıkan sonuçlardan "Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu/Mevduat/Katılım Fonu Hesabı Bulunan Banka Sorgulama" yazısına tıklayabilirler. 


Sorgulama sonucu hesabımız olan bankaları görebiliriz. Bu bankalar arasında PTT yazmıyor şimdilik. Ayrıca ENPARA hesabı ayrı olarak yazılmamış, muhtemelen QNB Finansbank kuruluşu olduğu için Finansbank şeklinde belirtilmiştir. Çıkan bankalar hesabınız olan bankalardır. Eğer bu bankalarda hesabınız olması sizde kuşku uyandırıyorsa ilgili bankaya müracaat edip detay öğrenebilirsiniz. 

Bu hizmeti kullanmadan önce onayladığımız metni okumanızı öneririz. Bu bilgilendirmenin resmi belge niteliği taşımadığı açıkça belirtilmiştir. Ayrıca bu bilgilere göre işlem yapıp yapmama yükümlülüğü tamamen vatandaşa bırakılmıştır. BDDK verileri doğrultusunda E-devlet ile entegre çalışan bu sistemin resmi belge olmadığını fakat fikir verme açısından iyi bir uygulama olduğunu belirtebiliriz.

Çektiğiniz toplam krediyi ya da adınıza kredi çekilip çekilmediğini sorgulamak için buradan.

Sponsorlu Bağlantılar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

"Yorum Gönderme" yazısına tıkladığınızda, aşağıda yorum yazma kutucuğu belirecektir. Yorumunuzu yazdıktan sonra bir kez "yayınla" butonuna tıklamanız yeterlidir. Yorumunuz denetimden geçtikten sonra yayımlanır. Lütfen nezaket kurallarına özen gösterelim.

Yandex.Metrica