Postanın/Kargonun kaybolması ya da başkasına teslim edilmesi durumu

Sponsorlu Bağlantılar

Posta ve kargo firmaları kaybettikleri postalar için tazminat öderler. Bu tazminatın şartları ve ödenecek tutarları kargo firmasının usul esaslarında belirtilmiştir. Biz bu konuda genel bir bilgilendirme yapacağız, fakat siz hangi posta firmasıyla bu sorunu yaşadıysanız ilgili firmanın bu konuda izlediği prosedürleri mutlaka inceleyin. 

Öncelikle belirtelim ki kaybolan posta kayıtsız yani adi posta dediğimiz posta türüyse işler biraz zorlaşacaktır. Çünkü kayıtsız postanın takibi yoktur ve sorumluluğun hangi birimde olduğunun tespiti güçtür. Daha detaylı bilgi için adi posta konusunu inceleyebilirsiniz.

Gönderdiğiniz bir posta kaybolduysa ya da başkasına teslim edildiyse hatanın telafi edilmesi ya da tazminat gündeme gelir. 

Nasıl tazminat alınır?

Eğer postanız değer konulmuş gönderiyse, üzerine yazılan bedel kadar tazminat hakkınız vardır. Fakat değer konulmamış postaysa eğer "gönderi ücreti" üzerinden tazminat ödenir. Bu şekilde başvuru yapıp başvuru sonucu hareket edebilirsiniz. Başvuru sonucu tarafınıza ödenecek tazminat maddi manevi kaybınızı karşılamıyorsa hukuki yollara başvurabilirsiniz. 

Tazminatsız zarar nasıl karşılanır, ne yapılabilir?

Dağıtıcı bir başkasına verdiği kargoyu açılmış ya da açılmamış hâlde geri alıp doğru alıcıya teslim ediyorsa, burada karar vermek size kalıyor. Bir diğer zarar karşılama yöntemi olarak kargoyu kaybeden/yanlış adrese teslim eden personelin "zararınızı karşılayacağını" ifade etmesidir. Bunu da kabul edip etmek size kalır. Bu iki durumda "kayıp" işlemi sisteme işlemez ve gönderi doğru bir şekilde teslim edilmiş gibi imza alınır. 

Yukarıdaki anlatım genel bilgilendirme mahiyetinde olup kargonun hangi şartlar altında kaybolduğunu ya da başkasına teslim edildiğini öğrenip ne yapacağınıza karar vermek sizin inisiyatifinizdedir. 

Sponsorlu Bağlantılar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

"Yorum Gönderme" yazısına tıkladığınızda, aşağıda yorum yazma kutucuğu belirecektir. Yorumunuzu yazdıktan sonra bir kez "yayınla" butonuna tıklamanız yeterlidir. Yorumunuz denetimden geçtikten sonra yayımlanır. Lütfen nezaket kurallarına özen gösterelim.

Yandex.Metrica