Facebook Messenger'da mesajlar, sohbetler nasıl silinir?

Sponsorlu Bağlantılar

Facebook'ta grup konuşmaları, özel mesajlar ve diğer mesajlar silinebilir ya da arşivlenebilir. Fakat yapacağınız yanlış bir işlem sonucu belki de sildiğinizi sandığınız konuşma hâlâ duruyordur. Bunların ne anlama geldiğini adım adım anlatacağız. Hem mobil uygulamada hem PC'de işlem yaparken Facebook'ta nasıl mesaj siliniyor öğreneceğiz. Sohbet silmekten kastımız bir kişiyle mevcut tüm konuşmalarımızı silmektir, mesaj silmek dediğimiz ise bir kişiyle konuşmalarımızda belirli mesajları silmek anlamına gelmektedir. 

Facebook Messenger uygulamasında sohbet ya da mesaj silme

Messenger uygulamasında bir sohbeti açmadan üzerine basılı tutun. 


Çıkan seçeneklerden sil deyin. Bu işlem sohbeti kalıcı olarak siler. Arşivle derseniz arşiv bölümünde tutulur. Arşivle işlemi yapanların mesajı silinmez, sadece arşiv kısmına düşer. Bu yüzden doğru işlem "sil" demektir. Bu şekilde Facebook'ta sohbet silinebilmektedir. 

Peki mesajlar tek tek nasıl silinir?

Bir sohbeti tamamen silmek yerine belli başlı mesajları silmek isterseniz sizin ya da karşı tarafın silmek istediğiniz mesajına basılı tutun. Daha fazla seçeneği aktif olacaktır, daha fazla deyince çıkacak olan "kaldır" seçeneğine dokunun. Bu şekilde sohbette görünmesini istemediğiniz Facebook mesajlarını silebilirsiniz. Bu işlem sohbetleri sadece sizden siler, karşı tarafın mesaj kutusunda kalmaya devam eder bu mesajlar. Tabii 10 dakika içinde silinen mesajlar istisnadır. Bunu konunun sonunda işleyeceğiz. 



Bilgisayarda Facebook sohbet ve mesaj silme nasıl yapılır?

PC'den Facebook'a giriyorsanız mesaj bölümüne girin ve tamamen silmek istediğiniz sohbetin yanındaki yan yana dizili üç nokta simgesine tıklayın. Çıkan seçeneklerden "sohbeti sil" deyin. 


Onaylama işleminin ardından sohbetiniz kalıcı olarak silinecektir. Sohbeti tamamen silmek yerine tek tek mesaj silmek isterseniz eğer öncelikle kişiyle sohbeti açın. Sizin ya da onun mesajlarından hangilerini silmek istiyorsanız mesaj yanında bulunan üç nokta simgesine dokunun ve çıkan seçenekten "kaldır" deyin. 


Gerek sohbet silmek gerekse tek tek mesaj silmek sadece sizi etkiler. Silmediği sürece bu mesajlar karşı tarafın sohbet kutusunda kalmaya devam eder. Fakat 10 dakika içinde "herkesten sil" seçeneğinin istisna olduğunu söylemiştik.

Karşı taraftan nasıl mesaj silinir?

WhatsApp'ta olduğu gibi Facebook Messenger'da da herkesten sil seçeneği vardır ama bu "karşı tarafın mesajlarını" silmez, sizin "karşı tarafa attığınız mesajları" siler. Gönderdiğiniz mesajlar bir süre içerisinde karşı taraftan silinebilmektedir. Bu sürenin 10 dakika olduğu belirtilmektedir. 10 dakika içerisinde karşı taraf okusa da okumasa da "herkesten sil" seçeneğiyle göndermiş olduğunuz mesajları silebilirsiniz. Fakat hiçbir koşulda karşı taraf ile yazışmalarınızda "karşı tarafın mesajlarını" silemezsiniz.

Facebook messenger toplu mesaj silme var mı?

Facebook'ta mesaj atan herkesle sohbetlerinizi tek seferde silmek istiyorsanız bununla ilgili bir ayar mevcut değildir. Bunu yaptığını iddia eden uygulamalar ise güvenlik sorunlarına sebep olabilirler. 

Sponsorlu Bağlantılar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

"Yorum Gönderme" yazısına tıkladığınızda, aşağıda yorum yazma kutucuğu belirecektir. Yorumunuzu yazdıktan sonra bir kez "yayınla" butonuna tıklamanız yeterlidir. Yorumunuz denetimden geçtikten sonra yayımlanır. Lütfen nezaket kurallarına özen gösterelim.

Yandex.Metrica