Facebook sitene göm nedir? Facebook gönderisi sitede nasıl paylaşılır?

Sponsorlu Bağlantılar

Sitene göm nedir? Daha önce Instagram için sözünü ettiğimiz sitene göm, bir içeriği olduğu gibi site vb. yerlerde paylaşmaya yarayan özelliktir. Sitene göm özelliğini kullanarak bir içeriği olduğu gibi sitenize/blogunuza taşıyabilirsiniz.

Bir Facebook gönderisi nasıl sitede paylaşılır?

Bu özellik site üzerinden yani www.facebook.com girişlerinde geçerlidir. Hesabınıza giriş yapın ve paylaşmak istediğiniz gönderinin yanında bulunun üç nokta simgesine tıklayın. 




Sitene göm seçeneğine tıklayın. 



Gönderiyi sitene göm yazısı altında gönderinin kodu belirecektir. Kodu kopyala dedikten sonra sitenizin kodlama yaptığınız bölümüne bu kodu yapıştırabilirsiniz. Örneğin bunu bir blogger gönderisi içinde paylaşacaksanız, konu yazdığınız bölümde oluşturma görünümünden html görünümüne geçerek kopyaladığınız kodu yapıştırabilirsiniz.


Ya da gadget ekle - html seçeneği ile blogunuzun istediğiniz bir bölümüne kodu yapıştırabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar

2 yorum:

  1. Açıklama yetersiz...Kişilerin merak ettiği husus, bu özelliğin kullanılması maksadını öğrenmektedir..Yani; Ben bu özelliği niçin kullanırım...Bana faydası nedir...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu web sitesi / blogu olan kişileri ilgilendiren bir özellik aslında. Kimisi facebook gönderilerini olduğu gibi sitelerinde paylaşabilmektedir. Hepsinin bir sebebi vardır elbet. Twitter için örnek verelim mesela: Birçok haber sitesi x kişinin haber değeri taşıyan tweetini ekran görüntüsüyle vermek yerine tweeti direkt siteye kodlarla yerleştirmektedir. Bu işlem Facebook'ta "sitene göm" şeklinde karşımıza çıkarken, Twitter'da "Tweeti Katıştır" şeklinde çıkmaktadır.

      Kişileri ilgili gönderiye yönlendirmek yerine o gönderiyi direkt site üzerinden göstermektir bu işlem.

      Sil

"Yorum Gönderme" yazısına tıkladığınızda, aşağıda yorum yazma kutucuğu belirecektir. Yorumunuzu yazdıktan sonra bir kez "yayınla" butonuna tıklamanız yeterlidir. Yorumunuz denetimden geçtikten sonra yayımlanır. Lütfen nezaket kurallarına özen gösterelim.

Yandex.Metrica