Instagram'da engellendiğimi nasıl anlarım?

Sponsorlu Bağlantılar

Bazı sosyal medya uygulamalarında engellendiğini anlamak bilmece gibidir. Twitter açık bir şekilde "kişi seni engelledi" yazarken diğer platformlar bu bilgiyi vermek yerine kullanıcının bunu başka tekniklerle anlamasını beklemektedir. Burada amaçlanan gizlilik ve güvenlik olabilir. Peki birinin bizi Instagram'da engellediğini nasıl anlayacağız?

Engellediğini düşündüğünüz profile bazen girebiliyor bazen giremiyorsunuz. Bu, uygulamanın önbellek ayarlarından kaynaklı olabilir. 

* Engelleyen kişiye mesaj atmaya devam edebiliyoruz fakat mesajlar daima tek tikte kalıyor.

* Engelleyen kişiyi arama bölümünde arattığımızda bazen ulaşamıyor bazen ulaşabiliyoruz, bu konuda bir kesinlik yoktur. 

* instagram.com üzerinden girişlerde "Üzgünüz, bu sayfaya ulaşılamıyor. Tıkladığın bağlantı bozuk olabilir veya sayfa kaldırılmış olabilir. Instagram'a geri dön."  yazısını alıyorsanız kişi sizi engellemiş de olabilir profili dondurulmuş/kapatılmış da olabilir. 


Başka bir hesaptan deneme olarak baktığınızda bu uyarıyı görmüyorsanız sizi engellediği anlamına gelir.

* Bizi engelleyen bir hesaba girdiğimizde "hesabı gizli olmadığı halde" ve aslında çok sayıda gönderi paylaştığı hâlde "henüz hiç gönderi yok" ibaresi ile karşılaşıyoruz. Engellemiş olabileceğinin bir diğer işareti budur. Ayrıca engellemiş kişilerin takip et butonuna ne kadar dokunsanız da takip et olarak kalır, bu da engellediğine dair bir işarettir.



* Engellendiğimizi kuvvetlendiren bir diğer ihtimal kişinin takip/takipçi menüsüne girmektir.


Girdiğinizde "üzgünüz, isteğinizi gerçekleştiremedik. Lütfen birazdan tekrar dene" uyarısını görürseniz bu da engellendiğinizi kuvvetlendiren bir ihtimaldir.

Yukarıdaki ihtimaller kafanızı karıştırıyorsa bir arkadaşınızdan test etmesini isteyebilirsiniz, en garanti yöntem budur. Ya da başka bir cihazdan başka bir hesapla giriş yapıp siz bunu test edebilirsiniz. Neden başka bir cihaz? Çünkü kişi engellerken "bu kişinin açabileceği diğer hesapları da engelle" seçeneği mevcuttur ve bu da cihazınızda açacağınız tüm hesapların o kişi tarafından engelleneceğini gösterir. 

Sponsorlu Bağlantılar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

"Yorum Gönderme" yazısına tıkladığınızda, aşağıda yorum yazma kutucuğu belirecektir. Yorumunuzu yazdıktan sonra bir kez "yayınla" butonuna tıklamanız yeterlidir. Yorumunuz denetimden geçtikten sonra yayımlanır. Lütfen nezaket kurallarına özen gösterelim.

Yandex.Metrica